Primlerimi eksik yatırıyorlar
Merhaba,
Çalıştığım firma sgk primlerimi maaşımın neredeyse yarısı üzerinden yatırıyor. Ispat edebilirim hesabıma bir süre tam maaşımı maaş ödemesi başlığı altında yatırdılar. Düzelteceğiz deyip oyaladılar fakat şimdide diyorlar ki bu kadar yatacak. Hesaba yatırdıkları maaş ödemesini de ödedikleri primlere göre göre düşürdüler. Bu durumda ihbar süresini beklemeden işten ayrılabilirmiyim ? Nasıl bir istifa dilekçesi hazırlamalıyım. Teşekkürler
Cevap: Primlerimi eksik yatırıyorlar
Maaşınızın düşürülmesi nedeniyle sözleşmenizi feshettiğinizi bildiren bir noter ihtarıyla sözleşmenizi feshedip varsa kıdem tazminatınızı talep edebilirsiniz.
Erdoğan bey cevabınız için çok teşekkür ederim. Aslında hesaba yatırdıkları kısmı ödedikleri prime göre düşürdüler kalan kısmını elden verdiler ve imza aldılar. Dediğiniz gibi yaparsam da maaşımı düşürmediklerini ıspat etmek için kendilerini ifşa etmeleri gerekecek bu yola da başvurmazlar sanırım. Şunu öğrenmek istiyorum aslında sgk primlerimin eksik yatırılması işi haklı olarak bırakma sebebi değil midir?
aynı dertten bende muzdaribim primim asgari ücretten yatıyor fakat bi kısmı banka bi kısmı elden alıyorum. bölgedeki müfettişlere şikayet ettim. Patronun arkadaşları geldiler. Teker teker konuştular kimse birşey demedi halbuki, yahu benim resmi maaşım diyelim 10 lira ama ben 20 liralık harcama yapıyorum. burdan beni soruştursalar sen bu parayı nerden buluyorsun diye gerisini anlıcaklar ama maalesef gelen denetlemeci dostlar müfettişler bile yemeğe tav oluyor. Komunizm de bile bekçi ile müdür aynı maaşı almıyor. Ama bizim işyerinde alıyor ::D
Dava açmanız gerekecek. Malesef nerden buldun yasası yok. Olsaydı, memlekette bu kadar Hırsız olabilirmiydi? Kominizm olsa idi müdürün maaşı işçiden daha düşük olurdu/ yada olması gerekirdi.