Yargıtay kararına tekrar itiraz edilebilir mi?
Sayın üyeler,basit bir tartışma sonrası karakola gittik oradan evlerimize.bir buçuk sene sonra hakaret,basit yaralama,eşya müsaderesi ve tehtit ten mahkeme açıldı duruşmaya girdik bir mahkemede üç ay birinde altı ay birinden günlügü 20 tl den 5.500 tl ceza 20 ay taksit deyip mahkemeyi bitirdi.yargıtaya gönderdim onaylandı.Tekrar itiraz edebilirmiyim taksitleri şuan ödeyemiyorum bir müddet uzatabilirmiyim ödeyemessem hapise girermiyim girersem kaç ay yatarım.Beni bilgilendirerseniz sevinirim teşekkürler.
Cevap: Yargıtay kararına tekrar itiraz edilebilir mi?
275 gün yatarsınız. Kesinlesme olup olmadıgı, mahkeme ilamı görüldükten sonra görülebilir. Avukatınıza başvurunuz.
teşekkür ederim.yargıtaya itiraz edebilirmiyim.
yargıtaydan gelen evrakta reddedildi deniyor ben tekrar tam ifademle itiraz edebilirmiyim.birde ceza taksitleri hemenmi başar iki üç ay geciktirilirmi.
bir cevap verecek üye yada ziyaretci yokmu
İtiraz edersiniz ancak bir sonuç çıkmaz.
Karar kesinleştikten sonra infaza verilecek savcılık size adlip ara cezasını ödemeniz için tebligat yapacak. Tüm bunlar 1-2 ayı bulur (dosya Yargıtay'dan döndüğü tarihten itibaren).
Daha da birşey yapamazsınız. Adli para cezasının infazı aşamasında savcılıktan infazın ertelenmesini talep edebilirsiniz. Ancak reddedilir.
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
275 gün yatarsınız. Kesinlesme olup olmadıgı, mahkeme ilamı görüldükten sonra görülebilir. Avukatınıza başvurunuz.
Merhaba Emrah Bey,
öncelikle sizi rahatsız ettiğim için teşekkür ederim . Sayfa gezinirken yorumlarınıza rastladım ve bir konu hakkında fikrilerinize danışmak istedim.
konu şu :
bir kaç ay önce Gürcistana yaptığımız gezi dönüşü çıkarken yanımda valizimde 85 karton sigara aldım . Gürcistan tarafında bandrollü olduğunu sorun çıkmayacağını belirttiler. Yalnız geçiş sırasında çantamda ne olduğu sorulunca giysi ve sigara var diye belirttim . Daha sonra işlem yaptılar ve bıraktılar. Daha sonra elime ulaşan yazıda 2 yıl 6 ay hapis cezası olduğunu belirten mahkeme karar yazısı aldım. Yargıtaya gönderdim şuan ama tedirginim bu konu ile ilgili olarak . Yüksek lisansım bitmek üzere ve Doktorama başlayacağım . Aynı zamanda çalısıyorum . Konudan muzdaribim . Ne gibi bir öneriniz olur süreç içerisinde. Değerli fikirlerinize i,htiyacım var.