Trafik kazasında ,taraflar uyuşamayıp "kaza tespit tutanağı" düzenleyemezse sigorta Şirketinin uygulaması ne olur?
Merhaba,Az maddi hasarlı Trafik kazasında ,taraflar "Kazanın oluş şekli ve Kaza Tespit Tutanağının " düzenlenmesi konusunda anlaşamayıp ve Kaza Tespit tutanağı dünleyemeyince Trafik polisi çağırıyorlar.Gelen Trafik polisi "Kaza Tespit tutanağı düzenliyor ancak araçların konumu değiştiği gerkçesiyle kusur oranını belirtmiyor.
Taraflardan ikisi de Aynı Sigorta Şirketinin sigortalısı...Araçlardan biri az maddi hasarlı ve sahibi sigortadan riskin tazminini talep ediyor. Diğer sigortalı arcıyla ilgili tazmin talebinde bulunmuyor ve de kusursuz olduğu iddiasıyla ve kusur oranının bellrlenmemsi nedeniyle karşı tarafın sigorta şirketinden tazminat talep etmesi halinde mahkeme kararı olmaksızın ödeme yapılmaması ikazında bulunuyor"
Bu durumda Sigorta Şirkrti nasıl bir uygulama yapar?
Cevap: Trefİk kazasinda ,tarafflar uyuŞamayip "kaza tespİt tutanaĞi" dÜzenleyemezse sİgorta Şİrkketİnİn uygilamasi ne olur?
Eğer araçların plakaları konusunda falan değilse anlaşmazlık, kaza tespit tutanağı doldurmak için anlaşmak gerekmez ki. Her iki tarafın ifadesi ayrı. Herkes kendine göre yazacak.
Cevap: Trefİk kazasinda ,tarafflar uyuŞamayip "kaza tespİt tutanaĞi" dÜzenleyemezse sİgorta Şİrkketİnİn uygilamasi ne olur?
Sn Senoleker,Forum konusu sanal değil gerçek.Gerçekleşen bir trafik kazasında tarafların da her iki sürücü de kusursuz olduğunu savunuyor ve karşılıklı birbilerini suçluyor,Trafik polisi çağırıyorlar.Gelen polis Trafik polisi tarafların aralarında "kaza tespit tutanağı" düzenlemelerini ve sigorta şirketine göndermelerini söylüyor ve gidiyor.Araçlarının konumu,kroki çiziminde taraflar kaza tutanağı düzenlenmesinde uzlaşamıyor.İkinci defa Trafik polisi çağırıyorlar Gelen Trafik polisi kendisi "kaza tespit tutanağı" düzenliyor ,fakat araçların konumu değiştiği gerkçesiyle kusur oranını belirtmiyor(işlek yolda yolun trafiğe açılması için araçlar kenaram çekilmiş) .Sigortalılardan aracı hasarsız olanı tutanak ile kaza yeri fotolarını Kendi sigorta şirketine gönderiyor ve arıyor."Kusursuz olduğu iddiasıyla ve kusur oranının bellrlenmemsi nedeniyle karşı tarafın sigorta şirketinden tazminat talep etmesi halinde mahkeme kararı olmaksızın ödeme yapılmaması ikazında bulunuyor" Aracı hasarlı olan sürücü ise (poliçesi aynı şirkette olduğundan) aynı sigorta şirketinden hasarın tazminini talep ediyor.[B]Sigorta şirketi nasıl bir yol izleyecek?Yasal olarakne yapılması gerekli?[/B ]Milyonlarca kişininin başına gelen bu konuyu tartışmaya açmak tüketiciyi bilinçlendirmek amacıyla bu forum konusunu gündeme getirdim.Saygılarımla...
Evet, ben hatalıyım. Siz haklısınız.
Aracında hasar olmayan Sürücü X der ki: Kazadan sonra Kaza Tutanağını almak üzere Emniyete gittim.Kusur oranının belirlenmediğini görünce polislere ne olacak şimdi diye sordum.Bana "Eğer taraflardan biri hasar tazmini talebinde bulunmaz ise kapanır,ama taraflardan biri hasar tazmini talebinde bulunursa kusur oranı belirlenmediği için (talep sahibinini mahkemeye gitmesi gerekir) Sigorta şirketi mahkeme kararına göre işlem yapar.Eğer her iki sürücü de hasar tazmini talebinde bulunursa Sigorta şirketi mahkeme kararına göre işlem yapar ya da çok ender de olsa bazan, sigortalıların itirazı yoksa kusur yarıyarıya paylaştırılabilir dediler". Sonradan birkaç sigortacıdan sorguladım aynı şeyi söylediler.Daha Axa Sigortayı aradım durumu anlattım ve sorguladım , "Kusursuz olduğumu , benim aracımda da ufak tefek çizikler var karşı taraf hasar talebinde bulunmazsa bende hasar talebinde bulınmayacağım dedim ve kusur oranının bellrlenmemesi nedeniyle karşı tarafın sigorta şirketinden tazminat talep etmesi halinde mahkeme kararı olmaksızın ödeme yapılmaması ikazında bulundum",benden olay yeri fotoğraf ve kaza tutanağını göndermemi söylediler.Gönderdikten sonra bana döndüler .Axa Sigortadan Sn ...... "Haklısınız Mahkeme kararı olmadan ödeme yapılmaz şu an talep yok olsa da red ederiz, ben takipe aldım talep olursa sizi ararız,siz de bir kaç gün sonra sorgulayabilirsiniz."dedi. 1 hafta kadar sonra Axa Sigorta'dan ...... yı aradım, bana "diğer sürücü ve atelyeden hasar talebi geldi "Mahkeme kararı olmadan ,kusur oranı bellirlenmediğinden ödeme yapmayacağımı söyledim ve dosyayı kapattım" dediler.Ama ne oldu?...