Apartman merdiven otomatiği ve ziller çalışmıyor
1 ay kadar önce 3-4 yıllık yeni bir binada bahçe dubleksi satın aldım.binada 3 tane daha kiracı olduklarını öğrendiğim daire bulunmakta.tapu satış işlemleri ile taşınma arasında 1 hafta kadar bir zaman geçti.bu süre içerisinde daireye gündüzleri gittiğimden dolayı binadaki sorunları göremedim.
asansör çalışmıyor, merdiven otomatiği kapı zili, kapı otomatiği , düafon çalışmıyor.
diğer daireler eve el feneri ya da telefon ışığı yardımı ile girip çıkıyorlar.
bazen giriş kat olmam sebebiyle camıma vurularak bina dış kapısının açılması isteniyor.bu durum da beni hem korkutuyor hem de tedirgin ediyor.ben 13 yaşımdaki kızımla yalnız yaşayan bir bayanım.
satın aldığım kişiyi arayıp durumu izah ettiğimde müteahhitle görüşmemi , bana yardımcı olacağını
söyledi.kendisine de bilgi verdiğini iletti, tel no.sunu verdi.ben daha müteahhidi arayamadan(araya hafta sonu girmişti) bana elektrik sayaç evraklarını, borcu yoktur kağıdını vs yollamış..
sonuç olarak, diğer daireler kiracı, ben onların sorumluluğunu neden üzerime alayım?
ben taşınma sürecinde bu durumdan habersizdim.öğrendiğimde ise satış gerçekleşmiş idi.
daireyi satın aldığım kişi ile binayı yapan müteahhidin iş ilişkisi bulunmakta ve halen devam ettiğini
sanmaktayım.ben satın aldığım kişiden problemin çözülmesinde yardımcı olmasını isterken konu tamemen benim sorumluluğuma bırakıldı.ama ben bu sorumluluğu almak istemiyorum.
sürekli camda kızımın okuldan dönüşünü vs beklemekteyim.su, elektrik vs sayaçları görevliler içeriye giremediği için okunamadığından sürekli cezalı fatura geliyor.
bu durumdan kimi sorumlu tutmalıyım?binay yapan müteahhit mi?daireyi satın aldığım kişi mi?
yoksa aadaki emlakçı mı? sonuçta bana ayıplı bir mal satılmış durumda.bir bayan olarak tek başıma çaresiz ve mutsuz ortada kaldım.bana lütfen yardımcı olur musunuz?
Cevap: Apartman merdiven otomatiği ve ziller çalışmıyor
Buradaki sorumlu diğer katmalikleridir. Ne emlakçı, ne müteahhit ne de daireyi satan kişi sorumlu değildir.
Cevap: Apartman merdiven otomatiği ve ziller çalışmıyor
Bu durum sizi neden ortada bıraksın? büyütülecek bir sorun yok ortada.
Belkide durum sandığınız kadar vahim değildir. Bir usta çağırıp tespit yaptırın, sorun sadece arızada olabilir. Sistem varda çalışmıyor ise bunun maliyeti fazla çıkmaz.
Sorunu hemen halletmek istiyorsanız.
Diğer kat malikleri ile irtibata geçin oralı olmazlar ise kiracılar ile halletmeye bakın onlarda oralı olmazlar ise onlara bir daha kapıyı açmanızı rica ettiklerinde açmazsınız. Sadece sizin dairenize bağlaıntı olacak şekilde bir diafon takımıda taktırabilirsiniz. 20 Tl ye kablosuz montajsız yapıştırmalı ziller bile var.
Merdiven otomatikleride çok ucuz ama bunada gerek yok. Siz giriş katında olduğunuzdan belki bir fotoselli lamba ile işi çözülebilir. nasıl olsa diğer katlar sizi ilgilendirmiyor. ben yeni kendinden fotoselli lambayı 20 Tl ye aldım. 20 tlde işçilik verdim.