Müteahhit binayı tamamlamıyor
merhaba. benim sorunum 2012 mayıs ayında yeni yapılmakta olan bir apartmanda bir daire satın aldım. ancak müteahit ile herhangi bir sözleşme yapmadım. apartman on daireli, müteahit çevre düzenlemesi ve apartman içinde bulunan birçok eksik hususları gidermiyor. ayrıca binanın iskanıda alınmadığı için belediye bizden inşaat suyu tarifesinden para tahsil ediyor.
Bu durumda;
1- müteahiti şikayet etmek istiyorum neler yapabilirim?
2- belediyenin tahsil etmiş olduğu inşaat suyu tarifesi yasal mı yada ben belediyeyi mahkemeye versem kazanır mıyım?
Not: dairemde adıma su saati ve elektrik saati mevcuttur, müteahitin inşaat ruhsatı 2010 yılında alınmıştır, şimdiden teşekkür ederim
Cevap: Müteahit binayı tamamlamıyor :(
Satın aldığınız eski malsahibinin tüm haklarına halefsiniz. Dilediğiniz davayı ve şikayeti yapabilirsiniz.
ben dava açmak için belge topluyorum lütfen konuyu biraz açarmısınız. ve bir dipnot daha; müteahitin inşaat ruhsatı 2015 aralık a kadar süresi var. şimdiden çok teşekkür ederim.
sözleşme yoksa ne nasıl talep edeceksiniz ki...belgelerinizi topladıktan sonra avukat parasınıda ayarladınızmı luuup avukatın yanına gidin...