36 ay maaş almadığını iddaa eden işçi
herkese kolay gelsin işveren olduğum işyerinde bir işçiyle sigorta karşılığı ayda 4 gün çalışmasına karşılık 30 gün sigorta yaptım maaş falan ödemeyecktim.Baştan böyle anlaşma yaptık.36 ay boyunca böyle devam etti 36 ayın sonunda işe gelmedi.ben de çıkışını verdim.BU 36 ay boyunca iyi niyetimden dolayı maaş bordrosu falan hiç bişey imzalatmadım.şimdi bana 36 boyunca maaş almadığını iddaa ederek mahkemeye verecek.sizce bu davayı kazanabilir mi kazanırsa 36 ay boyunca mı alır yoksa bi kısmını alabilir şimdiden teşekkürler herkese
Cevap: 36 ay maaş almadığını iddaa eden işçi
Hizmet tespiti davası açar ve şahitler ile orada çalıştığını ispatlarsa ve siz de maaş ödediğinizi ispatlayamazsanız işçi davayı kazanır.
Cevap: 36 ay maaş almadığını iddaa eden işçi
Doğrulayıcı belge sunamaz iseniz, maaşını ödediğinize dair şahit olması gerekir. Başka bir çalışanın şahit olması iyidir. 36 ay maaş almadığını iddia etmek olağanda değildir zaten. Hakim bunu göz önüne alır bence.
Daha dava açmadı ise, eğer dava açar ise, dava açması halinde sigorlarını iptal ettireceğinizi söyleyin belki ikna olur ve bordroları imzalar.
Fakat dava açar ise 4 gün çalışmıştı ben 30 gün gösterdim diye savunma yapmanız durumda ne olur? Mali müşavirinize değerlendirin. TCK yönündende avukatınızla.