Geçmişe dönük kıdem tazminatı
2007 -2010 yılları arasında çalışmış olduğum firmadan istifa etmiştim herhangi bir tazminat alamamıştım( mart 2010 ) . Almış olduğum ücret 1500 TL idi. Ancak sigortam asgari ücret üzerinden yatıyordu.Geçmişe dönük olarak kıdem tazminatı talep edebilir miyim .Eğer edersem bu işin yolu yöntemi nedir ? Teşekkür ederim
Cevap: geçmişe dönük kıdem tazminatı
İstifa edenin kıdem tazminatı hakkı olmaz,
eğer o tarihte ayrılırken, primlerinizin gerçek ücretiniz üzerinden yatırılmadığını yazılı olarak belirterek ayrıldıysanız, talep edebilirsiniz, başka bir sebep belirterek ayrıldıysanız, o sebep kıdem tazminatı almaya hak kazandıracak sebeplerden değilse, alamazsınız.
03.07.2004 yılında işe girdim. 02.07.2006 yılında nikahlandım ve çalıştığım şirketten 11.08.2007 yılında istifa ederek ayrıldım. O dönemde bayanların evlilik nedeni ile işten ayrılmalarına kıdem ödendiğinden haberim yoktu. Bu tarihleri göz önünde bulundururarak geçmişe dönük kıdem tazminatı alabilirmiyim..
Alıntı:
muta rumuzlu üyeden alıntı
03.07.2004 yılında işe girdim. 02.07.2006 yılında nikahlandım ve çalıştığım şirketten 11.08.2007 yılında istifa ederek ayrıldım. O dönemde bayanların evlilik nedeni ile işten ayrılmalarına kıdem ödendiğinden haberim yoktu. Bu tarihleri göz önünde bulundururarak geçmişe dönük kıdem tazminatı alabilirmiyim..
Nikah tarihiniz 02.07.2006,
bu tarihten itibaren 1 yıl içinde evlilik nedeniyle sözleşmenizi sona erdirip kıdem tazminatı alma hakkınız mevcuttu, ancak siz bu 1 yıllık süreyi geçirdikten, o hakkınızı kaybettikten sonra ayrılmışsınız, ayrıca istifa edip ayrılmışsınız zaten,
yani eski işyerinizden kıdem tazminatı alabilme şansınız yok.
2007/09 da işe giriş ve 2010/01 de işten askerlik nedeniyle ayrıldım. tekrar döndüğümde aynı işyerinde işe girdim ancak mevsimlik olarak 9 ay çalışıp 3 ay çıkış yapılıyordu. hala aynı iş yerindeyim ve 3 ay çıkışım yapılıyor. geçmişe dönük çalıştığım yaklaşık 3 yıllık aralıksız çalışmamın tazminatını talep edebilir miyim.? teşekkürler...