Cevap: Malın Ayıplı Olması
Hangi Mahkemeye dava açtınızda kabul görmedi , belirtmemişsiniz.Hakem heyetinde bulunan görevliler sizi yönlendirmedimi ki yanlış yere dava açıyorsunuz anlayamadım.
Sayın Flocof , yanlış yere dava açmışsanız, Yargıtaya temyize göndermenizin faydası olmaz.
Yeni dava açmanız gerekir.Tüketici Mahkemesine dava açacaksınız.Bu Mahkeme bulunduğunuz adreste ,ilçede bulunmuyorsa ,Tüketici Mahkemesi sıfatıyla , Asliye Hukuk Mahkemesine dava açacaksınız.
Dava dilekçenize , Tüketici Hakem Heyetinin kararını 4077 sayılı kanunun 22.maddesi gereğince Tüketici mahkemesine delil olarak sunacaksınız.
THH kararında büyük ihtimalle malın ayıplı olduğu yazılmıştır, bu nedenle 4077 sayılı kanunun 4.maddesi, satılan malın ayıplı olması halinde, alıcıya aldığı malı firmaya geri vererek değiştirilmesini veya ödediği bedelin iadesini isteyebileceğini emretmektedir. Bu kanun maddesini de ileri sürerek dilekçenize ilave ederek alınan malın ayıplı olduğunu iade etme hakkınızı kullanmak istediğinizi,Teknik serviste üç kez bakım görmesine rağmen randıman vermediğini , İİK’nun 24. maddesine göre bedelinin davalıdan tahsiline karar verilmesi talebini de, dilekçenize yazın.Davayı malı fatura keserek satan kimse, ona dava açın. Teknik servise değişme nedeni ile dava açılmaz, servis ,şikayete bağlı konulara ilişkin bakım yapmakla sorumludur.
Derdinizi kısıtlı yazmışsınız ben empati kurarak cevap yazmaya çalıştım.THH kararını , Mahkeme kararını da buraya iliştirseydiniz daha iyi anlaşılacak olurdu. Geçmiş olsun.
cevap için teşekkür ederim. tüketici mahkemesine dava açtım. hakem heyetindeki kararda para iadesi mevcut bunuda dilekçemde belirttim, dediğiniz şekilde. hakem heyeti teknik servis adı altında yazmış sorumlu olan kişiyi zaten. herhangi bir yönlendirme yapılmadı. aldığım yerden yapılan yönlendirmeyle, hekem heyetindeki kararda da teknik servis ismi olmasından dolayı ve genel mudurluk olarak aratıldığında teknik servis çıkmasından dolayı bende. davayı teknik servise açtım ama dediğiniz nedenle dava reddedildi. yardımlarınız için teşekkür ederim.
son olarak teknik servis savunmasında davanın reddedilmesini talep etti, reddedilmezse bile tüketici hakem heyetinin kararının araştırılmadan verildiğini kabul edemeyeceklerini belirttiler bu mümkün olabilir mi?
sonuç olarak yanlış yere açılan dava. sorum su; diye yazmışsınız ,yanlış mahkemeye dava açtınız sandım.Mahkemeniz doğru , hasım yönünden yanlış kişiye dava açılmış.
son olarak teknik servis savunmasında davanın reddedilmesini talep etti, reddedilmezse bile tüketici hakem heyetinin kararının araştırılmadan verildiğini kabul edemeyeceklerini belirttiler bu mümkün olabilir mi?
İkinci iletinizin sonunda yukarıda yazıldığı gibi konuyu sonlandırmışsınız.Davanız RED edilmiş artık , yazdığınız gibi empati kurmanıza ,bu mümkün olabilir mi diye sormanıza gerek yok.
Empatide benim mesleğin özelliği onsuz olmuyor. Sormamın sebebi şu; dava açıcam tekrardan bilgi almaya çalışıyorum sanırım burası bilgi alınacak bir site. Neyse ülkede hak hukuk olayları doğru olsa zaten. Teşekkür ederim yardımlarınız ve cevaplarınız için.