Kiranın bankaya yatırılması
Öncelikle merhaba,
Benim ufak bir sorum olacaktı. Kiramı bankaya yatırıyorum fakat ya kartsız işlemden yatırabiliyorum ya da havale yapabiliyorum. Çalıştığım için gün içerisinde bankaya gidip para yatırma işlemine açıklama olarak 'kira' yazamıyorum. Fakat ev sahibim açıklamaya 'kira' diye yazdır diyor, bu konuda biraz tartışıyoruz. Dışardan yatırdığımda tc kimlik numaram ile, kartla yatırdığımda da zaten kart bilgilerimle yatırmış oluyorum. Bu durumda kiracının ev sahibine kira ücretini yatırırken bir açıklama yazması zorunlu mudur? Ödemelerimde bu açıklama bulunmadığı için sorun çıkar mı benim açımdan kiracı olarak? Bu arada sözleşmem var.
Teşekkür ederim.
Cevap: Kiranın bankaya yatırılması
İşe bak ev sahibi doğrusunu istiyor :) açıklama yazmazsanız yarın bir gün ihtilaf çıkarsa yatırdığınız paralar için borcu vardı vs onu ödedi diyebilir mahkemelik olursunuz.
Öncelikle teşekkür ederim cevabınız için.
Ama borcu vardı onu ödedi gibi bir şey dese benim o kişiye borcum olduğunu ve onu ödediğimi nasıl kanıtlayacak? Hukuk sistemimiz bu kadar saçma mı? Benim adama kira dışında bir borcum olduğunu kanıtlayacak belge nerede? Ayrıca kira sözleşmesine istinaden para yatırdığım gayet açık değil mi?
Bir de şunu sormak istiyorum, bundan sonra kira yatırdığımda bu açıklamayı yazarsam önceki aylarda yatırılmış paralar da kira bedeli olarak mı sayılır hukuken?
Teşekkürler.
Sayılmayabilir ama zararın neresinden dönseniz kar.