Kirayı elden ödüyorum ev sahibim kiraları ödemedi diyebilir mi ?
merhabalar ; ben ev sahibimin isteği üzerine kirayı elden ödeyen bir kiracıyım.Ev sahibim vergi vermemek için elden ödememi istedi.Fakat benim yaptığım araştırmalar sonucunda ileride bir sorun çıkabileceğini gördüm.Ben öğrenci olduğum için ileride ödemedin derse çok zor durumda kalırım.
kirayı öderken bir kira kontratının arka kısmına kira miktarı,tarih ve imza aldım.yalnız kirayı alan kişinin adı yazmıyor sadece miktar,tarih ve imza var.İleride bir sorun çıkarsa kirayı ödediğimi kanıtlamama yeterli mi ?
ikinci sorumda bu ay kirayı alırken kurşun kalemle imza attı.Kurşun kalem imzası hukuken geçerli midir ? ileride mahkemelik olursak hakim kurşun kalemle imza atıldığı için geçersiz sayar mı ?
Cevap: kirayı elden ödüyorum ev sahibim kiraları ödemedi diyebilir mi ?
Kontratı yaptığınız kişi ile parayı alıp imza atan kişi aynı ise problem olmaz. İmzayı bizzat huzurunuzda attrın.
Kurşun kalem ile atılan imza geçerlidir. Ama siz yineden silinemeyen bir kalemle imza attırın. Hatta kalemi yanınızda götürün.
kirayı oğlu alıyor.imzayı atanda oğlu.burada bir sorun olur mu ? kontrat zaten eve girerken yaptığımız kontrat değil.ben sonradan bir kontrat kağıdı alıp onun arkasına kira teslim aldım diyerekten imza attırdım.
Problem olmaz ama bundan sonra;
Kontratı yaptığınız kişiye ödeme yaparken Kira kontratınızı ve bir adet tükenmez kaleminizi götürün. Parayı verirken ilgili ayı tutarı tarihi hangi aya ait kira olduğunu yazın ve parayı alan kontrat sahibine, ismiyle birlikte nakit teslim aldım yazdırıp imzalatın.