Banka TSHH kararını iptal ettirdi ne yapmalıyım
aynı dava bendede olduBanka TSHH den aldığım hesap işletim ücretinin iadesi kararına iptal davası açtı.Kararın iptal olmasının nedeni TSHH nin hesap işletim ücreti konusunda vede kart aidatları konusunda karar verme yetkisine sahip olmaması.Benim merakım tüketici hakem heyetine dilekçemizi veriyoruz banka yekiniz yok diyerek itiraz ediyor ona rağman hakem heyeti karar veriyor bankada bizi dava ediyor.şimdi sorum hakem heyeti yetkisi dışında karar vererek beni mahkeme masrafı ödememe neden oluyor.neden ben suçluyum hakem heyetinin hatasını ben neden ödüyorum.Banka bana değilde bu konuda hakem heyetini mahkemeye vermesi gerekmiyormu
Cevap: Banka TSHH kararını iptal ettirdi ne yapmalıyım
Alıntı:
yusuf10 rumuzlu üyeden alıntı
TSHH nin hesap işletim ücreti konusunda vede kart aidatları konusunda karar verme yetkisine sahip olmaması.
Ağır ceza mahkemesinin kararına bile itiraz edilip temyize gönderilebildiğine göre, TSHH'nin kararlarına da itiraz edilebilmesi normal değil mi? Bu, TSHH'nin şu konuda yetkisi yok demek değil. Konu ne olursa olsun, TSHH'nin haksız bulduğu taraf, konuyu mahkemeye taşıyabilir.
Cevap: Banka TSHH kararını iptal ettirdi ne yapmalıyım
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Ağır ceza mahkemesinin kararına bile itiraz edilip temyize gönderilebildiğine göre, TSHH'nin kararlarına da itiraz edilebilmesi normal değil mi? Bu, TSHH'nin şu konuda yetkisi yok demek değil. Konu ne olursa olsun, TSHH'nin haksız bulduğu taraf, konuyu mahkemeye taşıyabilir.
Sorun itiraz değil itirazın davalı tarafının ben olmam kısmını anlamadım eğer benim suçlamamda haksızlık varsa ben dava edilmeliyim ama TSHH yetkisi dışında bir yargılama yapıyor buna itiraz edilmesine rağmen yetkisi dışında karar veriyorsa dava edilmesi gereken benmi olmalıyım bu konuyu anlamadım