Telefonla cİnsel İÇerİklİ tacİz
2004'ün Temmuz ayında memlekette yaz tatilindeyken eşimin telefonuna gelen cinsel içerikli telefon konuşmalarının akabinde hemen savcılığa suç duyurusunda bulundum. Tahmini 2-3 yıl sonra savcılıktan gelen yazıya istinaden şahsın Şırnak'ta görev yapmakta olan uzman Çavuş'a ait telefondan arandığı konuya istinaden suçun sabit olduğu TCK'nın 123 ve 105 nci maddeleri gereği cezalandırılmasına karar verilmiş idi.Şahıs tarafımıza telefonla ulaşarak şikayetimizi geri almamız konusunda rica ve ısrar ederek asker olması ve mesleğinden atılacağı belirtmesi üzerine eşimle konuşarak şikayetimizi geri aldık. Ancak ne olduysa o olaydan sonra oldu ve eşimle tartışmalarımız, kavgalarımız evde huzursuzluk başladı çok geçmeden 1 yıl sonra eşimle kavgalı bir şekilde boşandık. Boşanma sırasında eşime 10 bin civarı boşanma karşılığı para ödedim eşim 2 çocuğumu uzun bir süre göstermedi icra yoluyla masraf ederek uzun bir süre çocuklarımı alıp görebildim dahası işimi kaybettim ve şuan 15 bin tl civarı borcum var.
Kısaca ne olduysa o telefon yüzünden hayatımız alt üst oldu psikolojim bozuldu maddi manevi çok büyük yıkım oldu şuan halen psikolojik tedavi görmekteyim olduğum yaşımdan yaşlı gösteriyorum 8 yılda yaşamış olduğum bu olaylar neticesinde yıkılmış bir yuva, en az 40 bin tl zararım ve manevi olarak çöküntüye girdim.
Benim öğrenmek istediğim bu olaydan sebep 8 yılda yaşamış olduğum maddi ve manevi kayıplarımdan zararlardan bu kişiye tazminat davası açabilir miyim? Açarsam sonucu ne olabilir?Teşekkürler
Cevap: Telefonla cİnsel İÇerİklİ tacİz
Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşların az da olsa yorumlarını bekliyorum. Teşekkürler...
boşanma davası duruşmalarında bu husustan bahsedildimi
Alıntı:
esenler35 rumuzlu üyeden alıntı
boşanma davası duruşmalarında bu husustan bahsedildimi
Yok bahsedilmedi. Boşanma şiddetli geçimsizlik olarak gerçekleşti fakat geriye dönük bakıldığı zaman bu olaydan sonra her şey tepetaklak oldu.bu olaydan sonra huzurumu kalmadı ve düzenimiz bozuldu.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Toskim rumuzlu üyeden alıntı
2004'ün Temmuz ayında memlekette yaz tatilindeyken eşimin telefonuna gelen cinsel içerikli telefon konuşmalarının akabinde hemen savcılığa suç duyurusunda bulundum. Tahmini 2-3 yıl sonra savcılıktan gelen yazıya istinaden şahsın Şırnak'ta görev yapmakta olan uzman Çavuş'a ait telefondan arandığı konuya istinaden suçun sabit olduğu TCK'nın 123 ve 105 nci maddeleri gereği cezalandırılmasına karar verilmiş idi.Şahıs tarafımıza telefonla ulaşarak şikayetimizi geri almamız konusunda rica ve ısrar ederek asker olması ve mesleğinden atılacağı belirtmesi üzerine eşimle konuşarak şikayetimizi geri aldık. Ancak ne olduysa o olaydan sonra oldu ve eşimle tartışmalarımız, kavgalarımız evde huzursuzluk başladı çok geçmeden 1 yıl sonra eşimle kavgalı bir şekilde boşandık. Boşanma sırasında eşime 10 bin civarı boşanma karşılığı para ödedim eşim 2 çocuğumu uzun bir süre göstermedi icra yoluyla masraf ederek uzun bir süre çocuklarımı alıp görebildim dahası işimi kaybettim ve şuan 15 bin tl civarı borcum var.
Kısaca ne olduysa o telefon yüzünden hayatımız alt üst oldu psikolojim bozuldu maddi manevi çok büyük yıkım oldu şuan halen psikolojik tedavi görmekteyim olduğum yaşımdan yaşlı gösteriyorum 8 yılda yaşamış olduğum bu olaylar neticesinde yıkılmış bir yuva, en az 40 bin tl zararım ve manevi olarak çöküntüye girdim.
Benim öğrenmek istediğim bu olaydan sebep 8 yılda yaşamış olduğum maddi ve manevi kayıplarımdan zararlardan bu kişiye tazminat davası açabilir miyim? Açarsam sonucu ne olabilir?Teşekkürler
Bu arada evrakı inceledim şahıs uzman çavuş değil astsubaymış. Şu anda da muhtemelen başçavuş. Ayrıca bu kişi mesleğinden atılırmı yada herhangi bir yaptırımı ne olur?
Eğer eşinizle bu şahsın bir ilişkisi olsaydı(karşılıklı mesajlaşma şeklinde) ve bu durum boşanma davasında sunulsaydı ve o zaman bir sebep olarak gösterilseydi bu kişiden tazminat almanız söz konusu olurdu.Ancak 10 sene önce olmuş bu olayda tek taraflı mesaj atılması gerçekleşmiş ve olay dava konusu olmuş.Sizde o zaman şikayetinizi geri almışsınız.10 sene önce olmuş bu olaydan ötürü tüm evlilik birliğinizin bozulmasını, işlerinizin bozulmasını, sağlığınızın bozulmasını bu olaya yüklemeniz ve 10 sene boyunca ters giden tüm işlerinizin sorumluluğunuz bu mesaja bağlamanız mantıken de hukuken de gerçekçi olmaz.Zaten 10 sene geçmiş.Bence bu tarz sonuç çıkmayacak şeylerle uğraşıp daha fazla yıpranmak yerine kendinize ve sağlığınıza daha fazla özen göstermeniz lehinize olacaktır düşüncesindeyim.Şahsi kanaatim hem zaman aşımı düşünüldüğünde hem Ülkemizdeki hukuk ve tazminat hukukunun işleyişi düşünüldüğünde bir şey çıkmayacaktır.Bilginize..
şahsın uzman veya astsubay olması önemli değildir sonuçta bir suç işlemiş, bu husus duruşmalarda kesinlikle belirtilmeliydi şikayetten de vazgeçince lehinize olan herşeyi aleyhinize çevirmiş oldunuz tekrar dava açmak bir şey değiştirmeyeceği kanaatindeyim
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.