TCK 136/1,53 maddeleri ile ilgili
Sayın Avukat arkadaşlar,
www.sureyyaayce.com (örnek olarak yazdım) isimli bir alan adı alarak, burada, bu alan adı satılıktır, fiyatı 500 000 usd dir. Buradan elde edilecek gelirin yarısı bedensel engelliler spor federasyonuna bağışlanacaktır. diyerek tek bir sayfalık web sitesi açtım.
irtibat adresi olarakta hotmail den bir email hesabı aldım.
Tüm yapılan bundan ibarettir. Bunlar TCK 136/1,51 maddelerinden hakkımda mahkeme açılması ve ceza almam için yetermidir. Ben bir çok kişiyle görüştüm (bilişim sektöründen ve avukat) yapılan eylemin, Kişisel Verileri, Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirmek veya Yaymak Suçu nu oluşturmadığını söylediler. Ki bende aynısın düşünüyorum.
Yorumlarınızla yardımcı olursanız çok sevineceğim.
Saygılarımla
Süreyya Ayçe
Cevap: TCK 136/1,53 maddeleri ile ilgili
Domain'de belirtilen özel isim dolayısıyla mı suç oluşacağı kanaatindesiniz? Sorunuzu açar mısınız?
Sizin, 2010 Dünya bilek güreşi şampiyonu sporcumuz Süreyya Ayçe ile bir bağınız var mıdır ?
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Domain'de belirtilen özel isim dolayısıyla mı suç oluşacağı kanaatindesiniz? Sorunuzu açar mısınız?
Sayın Emra Yavuzcan,
Savcılıktan gelen yazıda, Suç tarihinde Şüpheli Süreyya Ayçe, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı (isminin vermeyeceğim) adı ve soy adını kullanarak www.adınıvermeyeceğim.com isimli alan adını satın alıp, isim alanını satışa çıkarmak ve www.adınıvermeyeceğim.com isimli web sitesi açtığı şüphelinin eylemi neticesi bir menfaatinin temim edildiğine dair delil elde edilmemekle beraber, kendisi ile ilgili olmayan kimlik bilgilerini kullanarak web sitesi açtığı belirtilen deliller ve tüm dosya kapsamından anlaşıldığından,
deyip TCK nin 136/1,53 sayılı maddelerine istinaden cezalandarılması, güvenlik tedbirlerinin uygulanmasına karar verilmesi kamu adına talep olunur. diyor.
açtığım site tek sayfa ve sadece bu alan adı satılıktır fiyatı 500000 usd dir. Elde edilen gelirin yarısı bedensel engelliler spor federasyonuna bağış yapılacaktır diye yazdım. (bende engelli milli bir sporcuyum)
Saygılar
- - - Updated - - -
Alıntı:
Veysel Demir rumuzlu üyeden alıntı
Sizin, 2010 Dünya bilek güreşi şampiyonu sporcumuz Süreyya Ayçe ile bir bağınız var mıdır ?
Süreyya Ayçe, benim
Süreyya Bey,
Domain alımlarında "Önce gelen alır" prensibi kabul edilmiştir. Yersiz iddia karşısında kendinizi vekil ile temsil ettirmenizi tavsiye ederim.
ICANN kararlarına da göz atabilirsiniz. Bu bir suç değil, hukuki bir uyuşmazlık olup, ICANN'de domainin iadesi hakkında dava açması gerekir idi.
Emrah Bey, vekil ile temsil ettirmesen kendin yapsam olmazmı ?
Beceremezmiyim yoksa başka bir sebeptenmi bir vekil ile temsil ettirmemi tavsiye ediyorsunuz.
Saygılar
Süreyya Ayçe
Avukat tutmak şart ve mecburi değil beceremezseniz cezayı yersiniz.
Sayın Engin Oğuz, tabiki sizin kadar hukuku derinlemesine bilmiyorum. Fakat merak ettiğim şu, kanun açık ve net olmasına rağmen, benim şahsi fikrim bu davanın açılmayacak olmasıydı. ama dava açıldı. Şu andan itibaren bir avukat tutmadan, (maddi olarak benim için büyük külfet ama illede çok gerekiyorsa mecburen bir avukat ile anlaşmam gerekecek sanıyorum.) bu işi halledip edemeyeceğim. açılan dava konusunun yapılan işle en ufak bir ilgisi alakası yok. Bu sebepten sormuştum avukat tutmadan bu işi kendim kotarabilirmiyim diye.
Saygılar
Süreyya Ayçe
Sayın Ayçe size kamu davasını açan bir savcı, yani yıllardır her gün bu işleri yapan alanında uzmanlaşmış olması gereken ki taa İstanbul'llara kadar gelmiş onunla davada yarışabilmenize bağlı biraz kotarabilme ihtimaliniz durumunuz yoksa müdafi talep edin benim diyebileceğim bu.
Sayın Engin Oğuz, Neden sordum derseniz, dava açılma sebebini yukarıda yazdım. Ceza verilmesi istenen maddelere istinaden yapılmış her hangi bir suç yok ortada. Bu yüzden ben kotarabilirmiyim diye sordum.