Çalıştığım yer ücretimi ödememekte
Merhabalar,
Ovaakça Şarık Tara Teknik ve Endüstri Meslek lisesinde Elektrik-Elektronik bölümü okuyorum.Son sınıf olduğum için zorunlu stajyerlik yapma sorumluluğum var. Okulların açılmasıyla beraber okulun yönlendirdiği bir küçük işletmede stajyerlik yapmaya başladım. Çalıştığım yerde iş ile ilgili bir bilgi öğrenememek ve ücret alamamam sorunu nedeniyle o işletmeden ayrılarak başka bir işletmeye başladım. Okula ücretimi alamadığım ve iş ile ilgili bir bilgi öğretilmediğini bildirdim. Eski çalıştığım işletmede iş yerinden ayrılırken ücret konusunu konuştuğumda bana ben seni arayacağım paran hazır olunca şimdi biraz sıkışığım dendi.Aradan yaklaşık 2 ay geçti ama beni iş yerinden arayan olmamıştı. Sömestır tatilinde işletmeye gittim ücret hakkında konuşmaya. Bana aşağılayıcı sözler kullanıldı. Git çalıştığın yer paranı versin, yok sana para falan ,delikanlı adam çalıştığı yerde durur gibi. İşletmede konuşurken denilen bütün herşeyi ses kaydına aldım. İşletmeye girerken doldurduğum form elimde işletmeye giriş tarihim ve çıkış tarihim var. Elimdeki bu ses kaydı ve formlarla ne yapmalıyım ? Dava açsam haklı gözükürmüyüm ? Bu konuyla ilgili nerelere başvurmalıyım ? Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
- - - Updated - - -
Eğer ses kaydını dinlemek isterseniz özel mesaj ile atabilirim.
Cevap: Çalıştığım yer ücretimi ödememekte israrlı yardımlarınızı bekliyorum
Kimi stajlarda ücret ödenmiyor. Eğer ücret ödenmesi gerekiyorsa bunun ödendiğinin ispatı işverene aittir. Sizin "vermediğini" ispatlamanız gerekmez. Ancak ses kaydndan kimseye bahsetmeyin. Çünkü karşıdaki kişinin rızası olmadan ses kaydı yapmak suçtur.
Cevap: Çalıştığım yer ücretimi ödememekte israrlı yardımlarınızı bekliyorum
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Kimi stajlarda ücret ödenmiyor. Eğer ücret ödenmesi gerekiyorsa bunun ödendiğinin ispatı işverene aittir. Sizin "vermediğini" ispatlamanız gerekmez. Ancak ses kaydndan kimseye bahsetmeyin. Çünkü karşıdaki kişinin rızası olmadan ses kaydı yapmak suçtur.
Peki bu konu hakkında nereye başvurmalıyım ?
Cevap: Çalıştığım yer ücretimi ödememekte