Kiracıyım Banyo Su Akıtıyor.

Değerli arkadaşlar merhaba. Şubat 2010 tarihinden beri bir evde kiracı olarak ikamet etmekteyim. Bugün ev sahibim aradı aşağıdaki kiracının banyosuna benim evden su sızıyormuş. Bunu ise benim yaptırmam gerektiğini söyledi. Bende siz değerli hukuk bilenlerimize bu konuyu sormak istedim. Bu konu benim sorumluluğumdamı yoksa ev sahibinin sorumluluğundamı lütfen cevap verirseniz çok sevinirim.
Saygılarımla,

Cevap: Kiracıyım Banyo Su Akıtıyor.

Mal sahibi yapacak. Borçlar Kanunu md 305,306 vd.

Cevap: Kiracıyım Banyo Su Akıtıyor.

Alıntı:

amoremorte rumuzlu üyeden alıntı

Değerli arkadaşlar merhaba. Şubat 2010 tarihinden beri bir evde kiracı olarak ikamet etmekteyim. Bugün ev sahibim aradı aşağıdaki kiracının banyosuna benim evden su sızıyormuş. Bunu ise benim yaptırmam gerektiğini söyledi. Bende siz değerli hukuk bilenlerimize bu konuyu sormak istedim. Bu konu benim sorumluluğumdamı yoksa ev sahibinin sorumluluğundamı lütfen cevap verirseniz çok sevinirim.
Saygılarımla,

Kullanıcı hatası yok ise Ev sahibinin ödemesi gerekir.
Örneğin(Benimde başıma gelmiş bir durumdur.  fayans derzlerinin Borçöz gibi yanlış bir temizlik malzemesinin kullanılmasından dolayı  çok az vida başı kadar bile  olsa kalkması sonucu aşağıya su sızması yaparki bu sizin hatanız olur.
Müdaleniz olmadan sarsıntı nedeni ile fayans çatlamasından, yine tesisatın eskimesinden dolayı sizin müdaheleniz olmadanda su sızar Bu durumda sizin hatanız olmaz. diye düşünüyorum.