Belirli süreli iş sözleşmesinin bitiminin ardından SGK'da işten çıkrılıp ertesi gün işe alınmam.
Merhabalar,
1,5 yıldır çalıştığım şirkette (01 Ağustos 2012'de işe girdim) son 1 yıldır (01 Şubat 2013 - 01 Şubat 2014 arasında) sözleşmeli olarak çalışıyordum. Firma sahibi sözleşmemin bittiğini bugün, yani 10 şubatta fark edip, bilgim ve onayım olmadan sigortamı durdurup tekrar işe almış ve bunu da muhasebeci aracılığıyla bana bildirdi.
Fakat işime fiilen son verildiğiyle ilgili bir talep yok, yani sözleşmem, Belirsiz süreli iş sözleşmesine döndü ve fiilen çalışmaya devam ediyorum.
Ardından, SGK işlemlerini yaptıktan sonra bana yine muhasebeci aracılığıyla bir ibraname sundular, ibranamede kendi isteğimle işten ayrıldığımı, bütün hak ve alacaklarımı tahsil ettiğimi belirtmişler ve imzalamamı istediler.
Fakat ben hiçbir şey almadığım ve işten ayrılmak istemediğim halde, bilgim dışında beni işten çıkarıp tekrar soktukları için ibranameyi imzalamadım.
Bu durumda Kıdem ve İhbar tazminatı talep edebilir miyim? ya da nasıl bir yol izlemeliyim?
Cevap: Belirli süreli iş sözleşmesinin bitiminin ardından SGK'da işten çıkrılıp ertesi gün işe alınmam.
Kıdem tazminatı isteyebilirsiniz, sözleşmenizde sözleşme bitmeden belli bir süre önce ihbar şartı konulmuş ise ihbar tazminatı da isteyebilirsiniz. İş mahkemesinde dava açılması gerekir.