Tamirci çırağının motosikletimle yaptığı kaza nedeniyle trafik cezası
1 ay kadar önce sanayide motosiklet tamircisine gerekli bakım ve onarımları yapması ve satması için bıraktığım motorumla dün gece tamirci çırağı kaza yapmış. şükür ki ölüm ya da yaralanma yok (sadece kendisi düşmüş) ambulans, trafik vs derken.. bu akşam tamirci beni aradı ve polisin 1400tl ceza yazdığını ve cezayı kendisinin ödeyeceğini söyledi :( ben ki motorumun kullanılmasını engellemek için plakasını sökmüştüm, ruhsatın sadece 1 nüshasını da parça siparişinde vs kullanması amacıyla bırakmıştım tamirciye.. buna rağmen mahalle arasında geziyormuş adamlar.. polis plaka olmamasına rağmen bağlamamış.. ne yapmalıyım? ceza gelince ödemesini beklemekten başka çarem yok mudur? cezanın ne kadar olduğunu, kesin miktarını ve hangi maddeden kesildiğini ancak tebliğden sonra mı öğrenebilirim? motor benim adıma ruhsatlı plakalı. gerçekten zor durumdayım. yardım edeceğinizi ve yol göstereceğinizi umuyorum.
Cevap: Tamirci çırağının motosikletimle yaptığı kaza nedeniyle trafik cezası
Trafik cezası sorgulama için https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/...=IVD_MTV_SORGU linkini kullanabilirsiniz. Ayrıca ceza yazıldı ise makbuzun fotokopisini isteyin. Böylelikle plakaya mı yoksa tamirci çocuğa mı ceza kesildiğini öğrenebilirsiniz. Cezayı ödememe tehlikesine karşı gerekirse tamirciden senet almanızı tavsiye ederim.
Cevap: Tamirci çırağının motosikletimle yaptığı kaza nedeniyle trafik cezası
az evvel ustasıyla konuştum, ceza makbuzunu vermemişler buna, postayla adrese gidecek demişler. motoru kullanan ben değilken neden bana yazılsın ki bu ceza?