Haksız suçlamalar ile iş arkadaşımın eşi tarafından darp edildim...
Herkese İyİ akŞamlar.
Dava sÜrecİnde olan bİr konu hakkinda bİlgİ almak İstİyorum.
İŞ yerİnde kİmyager olarak gÖrev yapmaktayim. Sekreter olarak gÖrev bayan sÜreklİ kendİsİne kÜfÜr ettİĞİmİ İddaa ederek İŞveren ve vekİllerİne hakkimda Şİkayette bulundu. YaklaŞik ÜÇ ay Önce İŞ yerİnde kendİsİne İkİ Şahİt bularak İŞ verene benİ Şİkayet etmİŞ, Çok aĞir kÜfÜrler ettİĞİmİ sÖyleyerek gÖzÜ yaŞli Şekİlde benİ Şİkayet etmİŞtİr. Bu esnada kocasina telefon aÇarak numarami vermİŞtİr. Kocasi benİ arayarak tehdİtler savurmuŞtur. Sonrasinda İŞ veren İkİmİzİnde İŞİne son verİlmesİnİ İstemİŞ ancak bİrkaÇ dk sonra affettİĞİnİ sÖyleyerek İŞe gerİ dÖnmemİzİ İstemİŞtİr.
Olayin Üzerİnden 3 ay geÇmİŞtİr. Ancak geÇtİĞİmİz cuma gÜnÜ fabrİka İÇerİsİnde servİse bİnme esnasinda baŞka bİr İŞ arkadaŞimla konuŞtuĞum kelİmelerİ Üzerİne alinarak kocasini aramiŞ servİs gÜzergahina gelerek araÇtan İnmesİnİ İstemİŞtİr. Bu telefon konuŞmasi servİs İÇerİsİnde benİm duyabİleceĞİm Şekİlde yapilmiŞtir. Arkasindan benİm eŞİme de aynisini yaptiracaĞini, rahatsiz ettİreceĞİnİ ozaman ne yapacaĞimi merak ettİĞİnİ sÖylemİŞtİr.
Servİsten İndİĞİm noktada servİsten İnerek bİrkaÇ adim attiktan sonra kocasi yaninda bİr baŞka adamla beraber arkamdan Üzerİme ÇullanmiŞtir. Bunu gÖren mesaİ arkadaŞlarim servİsten İnerek hemen olaya mÜdahale etmİŞtİr. Kocasinin saldirisi esnasinda sekreterde ayni anda tarafima tehdİtler savurmuŞtur.
Olay sonrasi hastaneye gİderek saĞ elİmde kirik ŞÜphesİ, ve boyun bÖlgemde derİn Çİzİkler olduĞuna daİr rapor tutuldu. BugÜn uzman doktor tarafindan kesİn kanaat yazilmiŞ ve doku zedelenmesİ sebebİyle 10 gÜn İŞ gÖremezlİk raporu verİlmİŞtİr.
Bu konuda yardima İhtİyacim var. Ne yapmam gerekİyor? DoĞru olan nedİr? Tazmİnat hakkim varmidir? Talep ettİĞİm tazmİnatin doĞrudan tema vakfina baĞiŞlanmasini İsteme hakkim varmidir?
BU KİŞİNİN YAPTIĞI HAREKET İŞTEN ÇIKARILMASINI SAĞLAYABİLİRMİ? İŞ VEREN BU SEBEPTEN DOLAYI İŞTEN ÇIKARTMA HAKKINA SAHİPMİDİR?
Cevap: haksız suçlamalar ile iş arkadaşımın eşi tarafından darp edildim...
Darp nedeniyle savcılığa şikayet dilekçesi vermelisiniz. Suç bile işlemiş olsanız cezanızı adalet sistemi verir. Kişinin kendi hakkını kendi araması suç olup, ihkakı hak suçunu oluşturur. Ek olarak maddi zararlarınız ve manevi zararınız nedeniyle tazminat davası açabilirsiniz. Ancak kazandıktan sonra, tahsil ettiğiniz parayı dilediğiniz vakıf veya kişiye bağış yapabilirsiniz.