Bitmek Tükenmek bilmeyen borçlar Hakkında Bir Soru.
İyi günler
Babamın ölümünden sonra reddi miras yaptırmayı akıl edemedik.
Ama bitmek bilmeyen borclar cıkmaya başladı 3 yıl sonra.
Evlıyım evim ayrı
%41 özürü olan bir kardeşim var, annem emekli ama onunda emeklisi düğün kredisine kesiliyor.
Maşıma sürekli icralar geliyor evimi geçindiremez oldum
1250 maşımda.
Telekom ve internet borçları hepte.
2006,2008,2011 yıllarından kalma.
Aklım almıyor.
Bir insanın telekoma borcu varken, nasıl bir daha bir daha hat actırıp borc yapar bilmıyorum.
Ama ödemekle bitmeyen borcların üzerine simdi gene 6500 tl civarında borc cıkardılar. bunun 2500 civarı vergi dairesine - 1400 lira civarı digiturke - 2500 gibi ttnet'e bilmediklerim var mı bimliyorum
Ne yapmam lazım.
İnsanlık namına bana bir akıl verın lütfen.
Cevap: Bitmek Tükenmek bilmeyen borçlar Hakkında Bir Soru.
Babanızdan size miras kalmadımı ?
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Babanızdan size miras kalmadımı ?
Maalesef hiç bir mal varlığı yoktu, vefaat zamanı reddi miras hakkındada bir bilgim yoktu borçlar zaten 2 sene sonra ortaya çıkmaya başladı 20 bin tl civarı kadar ödedik fakat artık tükendik 2 ay rahat nefes aldık şimdi yeni icralar gelmeye başladı. şimdilik gözüken 6 bin tl civarı daha borç çıktı.
Avukat değilim ama
Mirası red etmemiş olsanız bile miras bırakanın borca batıklığını mahkemece tepist ettirdiğiniz taktirde kurtulma olanağı var diye biliyorum.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Avukat değilim ama
Mirası red etmemiş olsanız bile miras bırakanın borca batıklığını mahkemece tepist ettirdiğiniz taktirde kurtulma olanağı var diye biliyorum.
Teşekkür ederim bahsettiğiniz konuyuda bir araştırayım umarım farklı çözüm yöntemleride bulur bi şekilde kurtulurum artık.