Karakola ifadeye gitmeme hakkım var mı
Merhabalar hakkımda dolandırıcılıktan savcılığa şikayetçi olan kişi var avukat karakola ifadeye gitmemi savcının mevcutlu istediğini söyledi şimdi benim direk savcılığa gidip ifade verme hakkım yok mu karakola ifade için gitmek zorunda mıyım
Karakola gitmek zorundaysam kendi belgelerimi ve yazılı savunmamı hazırlayıp karakola sunsam kabul olur muyoksa karakolda kendileri mi yazacaklar teşekkürler
Cevap: Karakola ifadeye gitmeme hakkım var mı
Savcılık siz çağırmış ama siz gitmemiş / çağrı elinize geçmemiş olabilir mi?
Şenol bey merhaba birsey öğrenmek istiyorum.Polisin telefonla ifadeye çağırma hakkı var mı? Bir olayla ilgili olayla alakası olmayan bir kişi karakola şikayette bulunuyor poliste onun yanında 2 gün içinde karakola gelin ifade verin diyor. Ben savcılığa şikayette bulunacagim ifademide orada veririm dedim tamam dedi. Normalde polisin savcilik kararı olmadan zorla ifadeye götürme yetkisi var mı?
Karakolda şifahi beyanlarınızı alırlar, yazılı savunma ve belge verirseniz alırlar evrakı komple savcılığa teslim ederler. Polis telefonla, maille her türlü yolla ifadeye çağırma yetkisine sahiptir bu hak değil yetkidir. Polisin takibi şikayete bağlı olmayan suçlarda re'sen zorla ifadeye götürme yetkisi vardır sizin de susma hakkınız vardır.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Karakolda şifahi beyanlarınızı alırlar, yazılı savunma ve belge verirseniz alırlar evrakı komple savcılığa teslim ederler. Polis telefonla, maille her türlü yolla ifadeye çağırma yetkisine sahiptir bu hak değil yetkidir. Polisin takibi şikayete bağlı olmayan suçlarda re'sen zorla ifadeye götürme yetkisi vardır sizin de susma hakkınız vardır.
Engin bey cevabınız için teşekkürler, yalnız olay savcılığa intikal etmiş bir olay değil, bir şahıs gitmiş karakola şikayet bildirmş, karakoldan arıyorlar , kimsiniz diyorum ismini vermiyor, polis diyor, bütün aileniz gelin ifade verin diyor. Ben birkaç defa şikayetçi oldum şikayet ettiğim kişi için polis böyle birşey yapmadı, zaten bugün savcılığa gideceğim şikayetimi oraya bildiriceğim.