Anneden Bağışla Elde Edilen Ev?
İyi günler, arkadaşlar annem bana 96 yılında bir ev bağışladı diğer 2 kardeşimin buna bir itirazı yoktu ama onların onayı gibi bir şeyde söz konusu olmadı tapuda şimdi kardeşlerimden biri vefat etti onların çocukları bu ev için bir hak talebinde bulanabilirler mi (annemde vefat edince) ? Annem yaşıyor evi satıp yeni bir ev alsam bir problem yaşanır mı ? teşekkür ediyorum cevaplarınız için...
Cevap: Anneden Bağışla Elde Edilen Ev?
Alıntı:
genki1914 rumuzlu üyeden alıntı
İyi günler, arkadaşlar annem bana 96 yılında bir ev bağışladı diğer 2 kardeşimin buna bir itirazı yoktu ama onların onayı gibi bir şeyde söz konusu olmadı tapuda şimdi kardeşlerimden biri vefat etti onların çocukları bu ev için bir hak talebinde bulanabilirler mi (annemde vefat edince) ? Annem yaşıyor evi satıp yeni bir ev alsam bir problem yaşanır mı ? teşekkür ediyorum cevaplarınız için...
Henuz anneniz hayatta olduğundan kimsenin bir şey diyebilme hakkı yok.
Annenizin evfatı sonrası, diğer mirasçılara en az saklı payları kadarmiras payı kalmamışsa, dava açarak haklarının teslimini isteyebilirler / alırlar.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Henuz anneniz hayatta olduğundan kimsenin bir şey diyebilme hakkı yok.
Annenizin evfatı sonrası, diğer mirasçılara en az saklı payları kadarmiras payı kalmamışsa, dava açarak haklarının teslimini isteyebilirler / alırlar.
öncelikle teşekkür ederim annem vefat ettiğinde veraset ilamında bana bağışladığ ev görünür mü ? bu evi ben satabilirim anladığım kadarıyla çünkü tapu benim üstüme
Veraset ilamında mal mülk para görünmez, sadece mirasçılar ve pay oranları belirtilir.
O arada siz evi satmış olsanız da, diğer mirasçılar dava açarak mirastan mal kaçırılmış olduğu iddiasıyla, saklı paylarını alırlar.
O arada evi satmış olduğunuzdan, ( mirastan da mal kaçırılmış olduğundan) saklı paylarını sizin satıştan elde ettiğiniz paradan alırlar.