Cevap: lütfen cevaplayınız
Forum kuralları gereği başlığın konunun içeriğini özetliyor olması gerekir.Lütfen cevap, acil cevap, acil yardım, aman yandım gibi konu başlıkları kurallarımıza aykırı ama maalesef kayıt olurken kuralları okumayan üyeler tarafından zaman zaman hala yazılmakta.Bunun dışında konuyu bilmemekle beraber kabaca söylenebilecek şunlar var; Düğünde takılan takılar kadının malıdır(bu yönde yargıtay kararı da var).Takıları benim ailem taktı onun ailesi takmadı gibi bir yaklaşımın hukuki karşılığı yok.Forumda arama yaparsanız hem forumda yazılanlardan hem işleyişten boşanma davalarında kadının 3-0 duruma önde başladığı, sistemin açıkça kadına pozitif ayrımcılık yaptığı düşünülürse benzer konuları incelemek ve avukat yardımı almak seçenekler arasında olmalıdır.Kolay gelsin.
başlığı düzeltemedim kadın 3-0 önde nedemek kardeş hakimde bayan hakim çıktı haklı oldugum yerde madurmu olcam şimdi hertürlü yalan söylediği halde kazanırmı yani ?takılar kadının malı nedir hani herşey ortaktır yasası yokmu?
Herşey ortaktır şöyle:
Mesela bir daire alırsınız 20 sene vadeli, o daire ortaktır. Ama borç ortak değildir. Siz ödeyeceksiniz. O borcunuz hesaba katılmadan kadına nafaka ödemeye mahkum edilirsiniz. Hem de ömrünüzün sonuna kadar. "Ama ben maaşımın hepsini borca ödüyorum" diyemezsiniz. Nafakayı geciktirirseniz hapsi boylarsınız. Takıların hepsini siz takmış olsanız da ortak değildir, hepsi kadınındır.
Bana kalırsa acilen bir avukata gidin.
avukata gittim davayıda actım üstüne birde icra takibi bilmem neyi geldi bugun 1250 tl de odenegim cıktı 1 haftaya ode diyor başka avukatamı gıdım bizim avulkata iş yokmu davayı başkası kaldıgı yerden devir alabilirmi
Herkes kendine göre haklıdır.Ancak boşanma davalarında herkes kendine göre %100 haklıdır.Senin olduğun gibi.Şimdi eski eşine sorsak o da kendine göre haklı ve mağdur.Bu durumlarda hukuku ve işleyişi bilmemek daha sıkıntılı sonuçlar doğurur.Bir avukatla çalışmak en akıllıcası diye düşünüyor ve çevreme bu şekilde akıl veriyorum.
"başka avukatamı gıdım bizim avulkata iş yokmu davayı başkası kaldıgı yerden devir alabilirmi " bu söyleminizi başka bir avukatın yanında umarım yapmazsınız zira bir meslektaşımız hakkında ileri geri konuşulmasına izin vermeyiz. Ayrıca bu söylemden sonra ben olsam sizin davanızı almazdım!