Kararın ertelemesi ikinci defa olur mu?2.davanın etkisi ne olur?
2012 yılında eşim hiçbir kanıt yokken kendisine şiddet uyguladım diye şikayetçi oldu.Şahitsiz ispatsız para cezası aldım fakat karar 5 yıl süre ile ertelendi.
Şimdi kurumumdaki 2007 yılında yaptığımız bir yemek ihalesinden yargılanıyorum.İhale komisyonu üyesiydim 5237 sayılı kanunun 236/e,53/1 ve 58.maddeleri diye sevk edilmişim.Mart ayında mahkemem var.Bu davadan ceza alırsam ne olur?
-Karar ertelemesi yine alınabilir mi?
-Yoksa ilk ceza ile birlikte yeni cezada beraber mi uygulanır?
Cevap: Ertelenen ceza sonrası oluşabilecek yeni suç.
Ekrem bey iyi akşamlar,benimde bir sorunum var.
2012 yılında eşim şiddet uyguladı diye şikayetçi oldu.Şahitsiz ispatsız para cezası aldım.Karar 5 yıl süreli ertelendi.
Şimdi 2007 yılında kurumumuzda yaptığımız yemek ihalesinden yargılanıyorum.Şimdi benim durumum ne olur?Bu suç erteleme kararı verilen suç tarihinden daha eski.Tekrar erteleme alabilir miyim?
Erteleme kararından önce işlenen suç
2012 yılında eşim şiddet uyguladı diye şikayetçi oldu.Şahitsiz ispatsız para cezası aldım fakat 5 yıl erteleme kararı verdiler.
Şimdi 2007 yılında kurumuzda yaptığımız yemek ihalesinden yargılanıyorum.Bu davadan ceza alırsam ne olur?
-Erteleme kararından önce işlenen suç olduğu için yeniden erteleme verilir mi?
-Erteleme bozulur cezalarım katlanır mı?
Cevap: Erteleme kararından önce işlenen suç
Avukat arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.Mart ayında mahkemem var.Durumum ne olur?Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Cevap: Kararın ertelemesi ikinci defa olur mu?
Avukat arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.Erteleme aldığım cezadan önce işlenmiş bir suç için erteleme bozulur mu?Eski suçtan ceza alırsam yine erteleme verilebilir mi?
Cevap: Ertelenen ceza sonrası oluşabilecek yeni suç.
Avukat arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.Erteleme aldığım cezadan önceki bir suç için yargılanıyorum.Erteleme bozulur mu?Yeni davadan erteleme alınabilir mi?
hagb devam ederken eski suçtan ceza alma
Arkadaşlar,2012 yılında eşimin şikayeti üzerine yargılandım ve para cezası aldı.Cezam hagb ile 5 yıl ertelendi.
Şimdi 2007 yılında kurumumuzda yaptığım bir ihaleden dolayı yine 2007 yılına açılan soruşturma nedeni ile yargılanıyorum.Mart ayında mahkemem var.
-İhaleye fesat karıştırma suçundan yargılanıyorum,ceza alırsam hagb bozulur mu?Hagb süresinde işlenen bir suç değil daha önceki bir tarih,
-Bu suç içinde hagb verilir mi?
Cevap: hagb devam ederken eski suçtan ceza alma
İhaleye fesat karıştırma suçunun suç tarihi daha evvel ise hagb bozulmaz.
Bu suç için hagb verilebilir de verilmeyebilir de.
Cevap: hagb devam ederken eski suçtan ceza alma
Alıntı:
Jilet rumuzlu üyeden alıntı
İhaleye fesat karıştırma suçunun suç tarihi daha evvel ise hagb bozulmaz.
Bu suç için hagb verilebilir de verilmeyebilir de.
hagb aldığım dava 2012 yılında işlenen suçtan verildi.
Şuan yargılandığım dava 2007 yılında yapılan yemek ihalesinden.2009 yılında savcılık soruşturma açmıştı.Şimdi mahkemeye çevirmiş.
Bu dava için zaman aşımı konusunda bilginiz var mı?Ceza alır temyize filan gidersek zaman aşımı olur mu?
Bu arada TCK 236/2e edinimin ifasına fesat karıştırmadan yargılanıyorum.