İcra Mahkemesinde Dava Sonuçlandı Fakat Paramı Alamadım !
Merhabalar,
İcra Mahkemesinde Adıma açılan Dava Sonuçlandı ve Mahkeme tarafından Gerekçeli Karar yazıldı, fakat paramı halen alamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Olaylar sırasıyla şu şekilde gelişti;
1. Bir şirketten alacağım para için ilamlı icra takibi başlattım. (İlama konu olan belge: Tüketici Hakem Heyeti Kararı)
2. Karşı taraf icra takibine karşılık, İcra Mahkemesinde Borca İtiraz Davası açtı.
3. Davalı taraf olduğum mahkemede 3 duruşma yapıldı ve hepsine katıldım.
4. Mahkeme beni haklı buldu ve Davanın Reddine karar verdi. Davayı ben kazandım.
5. Mahkeme Gerekçeli Kararınıda yazdı. Karar tarihi: 27.11.2013 - Kararın yazıldığı tarih: 26.12.2013
6. Davacı olan taraf Davayı kaybettiği için parayı İcra Dairesine yatırdı. Yani bana parayı yatırdıklarının bilgisini vardiler.
Sorum şudur; Dava sonuçlandı ve karar verildi, fakat ben ilgili icra dairesine gittiğimde parayı tahsil edemedim. Sebebide dosyanın mahkemede olmasıymış. Dosya olmadan işlem yapamayacaklarını söylediler.
Dosya ise Mahkemenin Kaleminde.
Bu durumda ne yapmam gerekiyor? Paramı icradan nasıl alacağım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Cevap: İcra Mahkemesinde Dava Sonuçlandı Fakat Paramı Alamadım !
Yardımcı olabilecek kimse yokmudur?
Kaleme gidip kaç ay oldu kardeşim icra dosyasını dairesine niye yollamıyorsunuz adamlar parayı yatırmış çekemiyorum deyip çemkirmeniz lazım. Görevli eşliğinde dosyayla icra dairesine gidip parayı çekersiniz.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Kaleme gidip kaç ay oldu kardeşim icra dosyasını dairesine niye yollamıyorsunuz adamlar parayı yatırmış çekemiyorum deyip çemkirmeniz lazım. Görevli eşliğinde dosyayla icra dairesine gidip parayı çekersiniz.
Teşekkürler Engin Bey. Peki bana farklı sebebler söyleyip dosyayı göndermezlerse ne yapmalıyım? Yani dosya Hakim tarafından onaylanmadı yada dosya şu anda işlemde vb. gibi şeyler söylerlerse ne yapmalıyım?
Öyle bir şey yapmazlar ama yapacak olurlarsa en acil şekilde gönderilmesini rica edin ne zaman yollarsınız diye sorun ona göre gelip gitmeyeyim deyiverin.
Alıntı:
Öyle bir şey yapmazlar ama yapacak olurlarsa en acil şekilde gönderilmesini rica edin ne zaman yollarsınız diye sorun ona göre gelip gitmeyeyim deyiverin.
Cevaplarınız için teşekkürler Engin Bey. Mahkemenin kalemine her gittiğimde geriliyorum, çünkü orada çalışan 3 bayanında yüzü mahkeme duvarı gibi ve sorduğum soruya adeta azarlar gibi cevap veriyorlar. Sağlıklı bir cevap alamıyorum, kafam allak pullak oluyor, soracağım soruyu da unutuyorum, soru sormaya çekiniyorum artık.
Alıntı:
Engin Bey kusura bakmayın ama bana yanlış bilgi verdiniz!
Mahkeme Dosyası ile İcra Dosyası ayrı oluyormuş. Fakat siz bu konuda çemkirmeniz lazım diye bilgi veriyorsunuz, düşündürücü gerçekten.
Alıntı:
Vermemişse mabud ne yapsın Sultan Mahmud...