23 yasinda, ogrenciyim. Yardim nafakasi...
Merhabalar.
Forum arastirmasi yaparak benzer konulari okudum ama davaci tarafin yasi genelde uygun oldugundan, kendi sorunumu yeni konuda yazayim istedim.
23 yasindayim. 2013-2014 egitim ogretim yili icerisinde basladim universiteye. Acikogretim lisesinden mezun oldum ve lise yilarim da dahil olmak uzere yillardir babamdan herhangi bir yardim goremedim. Gecen yilin aralik ayinda yardim nafakasi davami actim. Babamin durusmaya avukatini yollayacagini ogrendim dun.
Ikinciogretim'de olmam, yasim sebebiyle calisabilecek durumda olmam uzerinden giderek; talebimin reddedilmesini saglama imkanlari var mi? Yoksa okudugum icin, az veya cok, yardim alir miyim?
On bilgi icin karakolda sorulan sorulardan biri, ozur durumumun olup olmadigiydi. Yok dedim rapor vb bir belge isterlerse diye. Muayene belgelerim var ama ozur derecemin belli oldugu, ozel bir belgem yok. Bir gozum ve bir kulagim islevsiz durumda daimi olarak. Bunun izahini durusmada yaptirirlar mi veya hastaneye sevk edilmek isteyebilir miyim kanit icin?
Umarim anlasilir anlatmisimdir.
Cevap: 23 yasinda, ogrenciyim. Yardim nafakasi...
Özür veya engel halinizi dilekçede belirtmiş olmanız gerekir, belirtmediyseniz de ilk duruşma gününden önce ek bir dilekçe yazarak dile getirirseniz, özür haliniz de çalışmanıza engel teşkil ediyorsa nafaka alma şansınız artacaktır.