İçinde yosun bulunan pet şişe su
Merhabalar
Marketten aldığım pet şişe suyun içinde yosun olduğunu farkettim. Elimde alışveriş fişim var ve şişe sağlam şekilde duruyor. Son kullanma tarihi de geçmiş değil. Firmayı dava etmek istiyorum ama nasıl yapmam gerekir hiçbir bilgim yok. Yapmam gerekenler konusunda beni bilgilendirebilirseniz sevinirim. Ayrıca dava açıp açamayacağımı ve açarsam da ne tür bir hak talep edebileceğimi de belirtebilirseniz minnettar olurum.
Şimdiden teşekkürler.
İyi çalışmalar.
Cevap: İçinde yosun bulunan pet şişe su
Cevap verebilecek kimse yok mu?
Alıntı:
bakkalgazi rumuzlu üyeden alıntı
Cevap verebilecek kimse yok mu?
Yenisiyle değiştirilmesini , böylece zararınızın tazminini isteyebilirsiniz. Kapak kapalı, içmemişsiniz, herhangi bir zararınız yok, dolayısıyla var olan zararınız olan 1 şişe su bedelini isteyebilirsiniz.
Bunun dışında firmayı sağlık müdürlüğüne / bakanlığına şikayet edebilirsiniz, elinizdeki kapağı açılmamış şişe ile birlikte.
Ek olarak, suyun içinde yosun gelişebilmesi, suyun içinde zehirli madde bulunmadığını kantılar. Yosun oluşumu, suyun güneş altında kalmasından kaynaklanır.
Biraz anarşistlik edeyim:
Her ne kadar kanunlar öyle dese de, şu "son kullanma tarihi" bana çok komik gelir. Mesela örnekteki su. Deep freeze'e koyarsan en az 20 sene sapasağlam durur. Serin yerde en az 3-4 sene durur. Ama güneş altına koyunca 2 haftada içinde yosun oluşur. Diğer yiyeceklerede de böyle. Üzerinde son kullanma tarihi bugün ise korkmadan yiyoruz ama dün ise çöpe atıyoruz. Son kullanma tarihini ikiye katlamış bir ürün gayet sağlıklı olabilirken daha tarihinin yarısına gelmemiş bir ürün sağlıksız olabilir. Üzerindeki tarihe değil, malın kendisine bakmak gerek bence.
Bilgilendirme için teşekkürler arkadaşlar.
Hayırlı günler.