Basit Yaralama haklıyız ama şikayetçi olmamıştık
olay şöyleki:
kiracımıza çıkabilirmisin diye sorduk çıkın anladı (veya öyle anlamak istedi) ve olay çıkardı...
konuşmamızdan bi gün sonra kadın ablasınıda alıp bizim eve geldi annemle tartıştı kapıyı kapattım annemi içeri aldım kadınlarıda aşağıya indirdim orada üzerime yürüyüp boğazıma sarıldılar (darp raporu alındı) komşular geldi "kadın üzerine iftira atarlar gir içeri polisi ara" dediler ve beni eve soktular bu arada aşağıda eline bıçak alıp tehtitler savurup küfür ettiler biz dışarı çıkmayınca sokağa toplanan komşulara saldırdılar (komşulardan birinin darp raporu var) karakola gittik uğraşmayalım diye şikayetçi olmadık. şimdi basit yaralama suçundan kamu dava açmış 4ümüze birden. (2 komşu ve annemle ben ona saldırmışız diye ifade vermiş) ilk mahkemeye gittik ifadelerin bize ait olup olmadığı ve üzerimize atılı şuçu kabul edip etmediğimiz soruldu ve bitti 1 nisanda tekrar mahkeme olacak. saldıran kişininde komşularla yaptığı kavgadan olma darp raporu var
biz hakime bizim saldırmadığımızı onların saldırdığını bildirdik. kimlik bilgilerimizi alan mahkeme kalemi barışma olmazsa dava düşmez dedi ama barışma ihtimalimiz yok ne yapacağımızı şaşırdık şikayetçi olmadığımıza pişman olduk şuan suçlu durumdayız. herhangi bir ceza alırmıyız tüm sokak olanlara, bıçakla milleti tehdit etmesine, komşulara saldırmasına ve bizim eve saldırmasına şahit
hayatımızda ilk defa karakol ve mahkeme yüzü gördük ne olacağı hakkında hiç bir bilgimiz yok eğer mümkünse bizi biraz bilgilendirirseniz sevinirim
şimdiden teşekkür ediyorum.
Cevap: Basit Yaralama haklıyız ama şikayetçi olmamıştık
Mahkemeye dilekçe ile adını adreslerini bildirdiğiniz tanıkların dinlenmesini isteyebilirsiniz.
cevapladığınız için teşekkür ederim engin bey
peki benim yapabileceğim başka bişey yok mudur?
* mahalleden tanık götürmemin bi faydası olurmu (kimse uğraşmak istemiyo)
* olay bu durum ile devam ederse mahkeme ne sonuç verir
* şikayetçi olmamıştık 3buçuk ay oldu olay olalı herhangi karşı dava açmamız mümkünmü (haneye tecavüz, hakaret, darp)
* bu davada konuşturulmadı bile kimse (ifade seninmidir? atılı suçu kabul ediyor musun? bukadar) 1 nisana ertelendi o duruşmada olayın içeriği ortaya çıkınca haklı olduğumuza kanaat getirebilirmi hakim
* dinlenmelerine dair dilekçe dışında elimden herhangi birşey gelmez mi?
*Olur
*Ceza
*Evet
*Belki
*Bilmem
verdiğiniz kısa cevaplarla beni biraz olsun aydınlattığınız için size minnettarım yanlız ne yapabileceğim hakkında beni daha açık bilgilendirmeniz mümkünse çok mutlu olurum
* ne faydası olur
* ceza ne olur
* davayı karakola giderek mi yoksa savcılığa yeni bi suç duyurusuylamı açarım bu davaya ne etkisi olur
* biz çok tedirginiz belkinin olumlu olasılığımı olumsuz olasılığımı yüksektir
* bende bilmiyorum o yüzden sizden yardım dileniyorum
çok soru sorduğumun farkındayım ve verebileceğiniz bilgilere muhtacım
tekrar teşekkürlerimi sunuyorum engin bey ilgilendiğiniz için
*Ceza yargılamasında tanık önemli bir delildir ne faydası olur gibi bir soru zaten manasızdır tanık beyanları hakimi ikna ederse lehinize karar verir faydası budur.
*Ceza bir kaç ay hapis olabilir bir miktar para cezası olabilir sabıka yoksa ertelenebilir bu ceza.
*Fark etmez karakola giderek de savcılığa giderek de şikayetçi olabilirsiniz ben direk savcılığa dilekçe vermenizi öneririm.
*Olay aydınlatılırsa elbette ihtimal lehinize yüksek olur yoksa aleyhinize olabilir daha ne diyeyim.
Engin bey bilgisiziz işte annem 65 yaşına gelmiş daha karakol yüzü görmemiş bırakın mahkemeyi. Böyle bir durumdada insan ne yapacağını şaşırıyo verdiğiniz bilgiler ve ilginiz için sağolun içimizin rahatlamasına vesile oldunuz tüm aile bilgisayar başında vereceğiniz cevapları merakla bekledik
tekrar sağolun hayırlı akşamlar