Cevap: Telsim İcra Takibi
Belirtilen icra dairesine gidip gerçekten adınıza bir takip açılmışsa fotokopi almanızı ve incelemenizi öneririm.
Engin Bey, öncelikle teşekkür ederim.
Firmadan aldığım dosya numarası ile icra dairesine gittim ve dosyayı incelemek istedim. Ancak daireden bana dosyanın mahzene kaldırıldığı bilgisi verildi. Yine dosya üzerinde bir yenileme yapılıp yapılmadığını öğrenmek istediğimde sistemde ve 2004 senesi öncesine ait yenileme defterinden bir yenileme bilgisi çıkmadı (e-devlet sitesinden de hakkımda açılmış bir dava görünmüyor). Bunun üzerine daireden dosyayı alıp incelemekten vazgeçtim. Ancak bir kaç gün önce ikamet adresime yine aynı hukuk firmasından ''haciz öncesi son uyarı mektubu'' adı altında yazılı bir bilgilendirme geldi. Mektupta özet olarak; tarafıma bilgilendirme yapılmasına rağmen borcun hala ödenmediği ve bunun sonucu olarak yasal çerçevede başıma gelebilecek yaptırımlardan söz ediliyor (evime, maaşıma haciz gelebileceği gibi şeyler). Firmanın bana vermiş olduğu bir diğer bilgi de dosya hakkında 2003-2004 ve 2010 yıllarında işlemler yapıldığı. Ancak ne işlem yapıldığını ısrarla söylemiyorlar. Daha önceki adreslerime tebligat yapıldı mı bilmiyorum çünkü elime hiç böyle bir kağıt gelmedi. Daha önceden maaşıma ve ya diğer varlıklarıma da haciz konulmadı. Bir diğer husus ise borcu olan hattı kullanmadığımı kesin olarak biliyorum ancak başkası sizin adınıza bu hattı almış olabilir diyorlar. Henüz mahkemeden bir kağıt gelmeden zamanaşımı dilekçesi vermeli miyim? Ya da yine icra dairesine gidip dosyanın zamanaşımına uğradığını söyleyerek dosyanın kapatılmasını isteyebilirmiyim?Bu konuda izlemem gereken yol hakkında bilgi verebilirmisiniz. Zira fatura ve vergilerini hiç bir zaman aksatmayan biri olarak uyanıklara para kaptırmak istemiyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Dosyanızın mahzenden getirilmesini bekleyip incelemenizi ona göre bir karar vermenizi öneririm.