GÖrevİ baŞinda uyuyan polİs memuru
İyi akşamlar; Örgütsel bir suçu tespit etmek için kamera görüntüsü veya fotoğraf çekimi gizli olarak yapılabilir. Bunun hukuki dayanağı CMK 140'daki katalog suçlar tanımına uyan suçlardır. Kolluk fotoğraf çekimini CMK'ya göre yapar. Buraya kadar normal. Peki bir Emniyet Müdürü görevi başında uyuyan bir polis memuruna Emniyet Teşkilatı Kanununa göre rapor tutabilir, res'en ceza verebilir. Peki hangi kanuna göre haberi olmadan fotoğrafını çekebilir ? Çünkü uyurken fotoğrafımın çekilmesi ve hakkımda delil olmak üzere olsa dahi üçüncü kişilere gösterilmesi ve afişe edilmesi kişi olarak beni rencide eder ve küçük düşürür. Hangi kanun, tüzük ya da yönetmelik bu yetkiyi ona veriyor ? Bilen varsa bi zahmet yazsın.
Cevap: GÖrevİ baŞinda uyuyan polİs memuru
O amirin yerinde siz olsaydınız başka nasıl bir delil üretebilirdiniz? Tutanak tutulduğunda daha mı kesin olur?
Cevap: GÖrevİ baŞinda uyuyan polİs memuru
Tamam haklısınız, benim hakkımda rapor yazması ya da res'en ceza vermesinin yasal dayanağı Emniyet Örgütü Disiplin Tüzüğüdür. Peki ama benim fotoğrafımı çekmesi hangi tüzük ya da kanuna göre yapılıyor ? Delillendirmenin hukuki dayanakları vardır. Beni bu şekil resimleyerek delillendirmek hangi hükme göre yapılıyor? Olaya mantık açısından yaklaşacak olursak dediğiniz doğru başka türlü nasıl delillendirebilir ki ? Örgütsel bir suçu tespit etmek için kamera görüntüsü veya fotoğraf çekimi gizli olarak yapılabilir. Bunun hukuki dayanağı CMK 140'daki katalog suçlar tanımına uyan suçlardır. Kolluk fotoğraf çekimini CMK'ya göre yapar. Buraya kadar normal. Peki bir Emniyet Müdürü görevi başında uyuyan bir polis memuruna Emniyet Teşkilatı Kanununa göre rapor tutabilir, res'en ceza verebilir. Peki hangi kanuna göre haberi olmadan fotoğrafını çekebilir ? Çünkü uyurken fotoğrafımın çekilmesi ve hakkımda delil olmak üzere olsa dahi üçüncü kişilere gösterilmesi ve afişe edilmesi kişi olarak beni rencide eder ve küçük düşürür. Hangi kanun, tüzük ya da yönetmelik bu yetkiyi ona veriyor ? Bilen varsa bi zahmet yazsın.