Dava kaybedildiğinde muhtemel masraf
PTT, adıma gelen bir kargoyu içinde yasak madde olduğu gerekçesi ile yurt dışına iade etti. Ancak içinde yasak madde yoktu.
Bu yüzden maddi zararlarım oluştuğundan dava açmak istiyorum.
Davalı kesinlikle avukatla takip ettireceğinden avukat ücreti olacak, yargılama giderleri olacak.
Böyle bir davayı kaybettiğimde ne mertebede bir parasal giderim olur?
Cevap: Dava kaybedildiğinde muhtelem masraf
816 lira 55 kuruş gibi bir kesin bir cevap beklemiyorum; kabaca ve tahmini bilgisi olan birisinin mesajıma rastlamasını umuyorum.
Bence 1.500 Lirayı gözden çıkarın kaybederseniz diyeceğim ama açacağınız davanın meblağına da bağlı bu biraz.
Ne talep edilmeli kısmını bilmiyorum. Ama beni tatmin edecek olan şudur:
Bir kazancım olmasa da bundan sonra PTT nin işlerini yaparken bir nebze daha hassas davranmasına vesile olmak. Tabii "1 liralık tazminat" gibi "aldın da ne oldu ki söyleseydin verirdim 1 liranı" sonucunu doğuracak bir şey istemiyorum. Örneğin para CEZAsı ya da işiyle ilgili bir ceza alması arzularım.
İşin birkaç yönü var:
Birincisi, Türkiye'de 2000+ lira değerinde, kutusu içinde ve tüm aksesuarları tam olan bir telefon iken, PTTnin bu hatasından dolayı telefonumun kutusu ve tüm aksesuarları kayıp oldu. Bu yüzden, 2000+ liraya "sıfır" olarak satılabilir halde olan bu telefonun değeri şu anda en fazla 1000 liradır. Tabii bu fiyata satabilmek için aksesuarları gerekir ki aksesuarlar ancak yurt dışından temin edilebilir ve maliyeti çok yüksek olacak. Aksesuarları arasında yurt dışı fiyatı 50 avro olan ve benzeri bulunmayan bir uzaktan kumanda (Note 3 Gear gibi) var.
İkincisi bu telefon ticaret ya da kullanmak maksadı ile alınmış bir telefon değil. Henüz ülkemizde satılmayan bir marka. Bu telefon ambalajı içerisinde gelecekti ve ilgili basın tarafından "kutu açılışı" yapılacaktı. (Yeni telefonların tanıtımında bu yöntem kullanılır) Bu konudaki en büyük medya organının ilgili müdürü ile bu konda randevulaşmıştık hatta. Artık bunu yapma şansımız kalmadı. Bu modelin bir "kutu açılışı" haberi basında ne yazık ki yer alamayacak. Çünkü çok gecikti. Kutu açılından sonra da, cihazın Türkçe'ye ve Türkiye'ye uyarlanması işlerini yapmakta olduğumdan testler ve kontrollerde kullanacaktım, bu işler de bu hata yüzünden oldukça gecikti.
Bunun dışında telefonu tekrar getirtebilmek için kimi masraflara katlanmak zorunda kaldım.