Vasiyet konusu birtürlü kafama girmiyor
gecen hafta iki avukata danıştım bir tanesinede 1 satlik danışma üçreti ödedim ama hiç bir sonuç çıkmadı.ben sitede daha öncede yazmıştım saglıkta mal paylaşımı hakkında amacım kesinlikle evlatlarımdan herhangi birinden mal kaçırmak değil sadece 5 evladımdan bir tanesinin diğer kardeşleriyle ve benle arasının kötü olması buda bizden kaynaklı bişey değil.Üzerimde yaklaşık olarak 1 bucuk milyon liralık değişik yerlerde bulunan mal varlığım var.o kadar okudum vaisyetname konusunu ama yinede kararsızım .Sitede bulunan hukukcu arkadaşlarıma ricam şu sorumu yanıtlamaları.resmi vasiyetname düzenleteceğim bu vasiyetnamede şu mal şuna şu mal buna diye belirtip a adlı oğluma (fazlasıyla hesapladığım)şurayı saklı payı olarak bırakıyorum mirasımdan saklı payı olarak bıraktığım yer dışında pay almasını istemiyorum diyede bir ibare eklesem ne kadar saglıklı olur vasiyetnamenin iptali olabilirmi? diğer sorum şu mal paylaşımında n hepsinin kabulü değilde 5 cocuğumdan 3 ün dediği olacak gibi bir kural belirleme imkanım olabilir mi? 5 çoçuğumdan ikisinin durumu çok iyi ama diğer üçünün durumları zayıf ben hiç birininde ne ezmesini nede ezilmesini istemiyorum .Allah kimseninde başına vermesin böyle aile içi sorunu bıraksalarda mutlu şekilde gözlerimi kapasam yüksek tansiyon hastasıyım bir gün beyin kanaması gecirecem düzeltmek için bütün yolları denedim artık sağlıcakla kalın.
Cevap: iki avukat sonuç 0
Şahitlik edecek 2 kişi ile birlikte noter huzurunda dilediğiniz şekilde bir vasiyet düzenleyebilir, bu vasiyetin noterlik tarafından nufus müdürlüğünüze bildirilmesini isteyebilirsiniz.
Dediğiniz gibi, saklı payından fazla mirasınızdan faydalanmasını istemediğinizi , kişi ismi ile birlikte belirtebilirsiniz vasiyetinizde.
teşekkürler erdoğan bey son olarak vasiyet bütün şekil şartlarına uysa Allaha şükür hiç bir akli bozukluğumda yok ayırttığım mallar belirlediğim kişilere ait olur değilmi ve o evladım saklı payını sadece belirlediğim yerden alır diğerlerine hiç bir şekilde ortak olamaz değilmi saklı payını fazlasıyla bırakacağım çünkü .evlatlarımın bir birine hiç bir şekilde ortak olmasını istemiyorum aralarında anlaşanlar hariç
Allah uzun ömür versin ama, Vefat ettiğiniz tarihte mirasçılık sıfatı kazanan oğlunuza , o tarihteki varlığınızın tamamı üzerinden hesaplandığnda, en az saklı payı kadar mirası vasiyet yoluyla bırakmışsanız, yapabileceği hiç bir şey kalmayacaktır.
Haziran ayında üzerimdeki ne kadar mal varsa enine boyuna hesapladım değerlerini tapuya önce kızımı sonra diğer 3 oğlumu çağırdım vermek istediğim yerleri üzerlerine kayıtsız şartsız bağış yoluyla devrettim. Bayagı masraflı oldu bu iş.bir hafta sonrada iki şahitle gittim notere resmi vasiyetname düzenlettim saglıgımda benden evlatlarıma gecen malları hiç bir karsılık beklemeden verdim asla bozulmasını istemiyorum filan yerdeki malımıda diğer kardeşlerine ve bana sebebsiz kin güttüğünü düşündüğüm a ismindeki oğluma saklı payı olarak bırakıyorum ve onun saklı pay haricinde pay almasını kattiyen istemiyorum diye yazdırdım.tamamen resmi vasiyetname.bayramın 1 günü bir misafirlikte tanışma fırsatı yakakaladığım bir avukat bayan oldu meseleyi onada anlattım böyle böyle yaptım diye bana cok hatalı davrandığımı o bağışlarınız tekrar sizin adınıza dönecek evlatlarınız arasında eşit oranlarda pay edilebilir dedi yani acan olursa iade davasını iade edilir dedi evlatlarınıza eşit davranmanız gerekirdi dedi .O gün bayramım zehir oldu akşamınada acile kaldırdılar tansiyonumu düşüremediler.Bu işe sayın üyelerden yardım bekliyorum gercekten hatamı yapmışım benim derdim ne evlatlarımdan mal kacırmak nede birini diğerine üstün tutmak . Benim yaptığım bu işden olumsuzluk cıkarmı?