Şantaj ve cinsel istismar suçundan savcılığa şikayet edilme
Herkese iyi sabahlar,
Yaklaşık bir senedir bir bayanla konuşmaktaydım. Ancak bu tamamen kendisinin rızasıyla oldu. Sürekli arayıp duruyordu ben de sıkıntıları olduğu için onu dinliyordum. Olayın içindeyken anlayamadım. Sonrasında durumu eşi öğrendi ve hat dökümanını çıkardığında sürekli eşinin beni aradığını gördüğü halde senin numaranı savcılığa vereceğim şeklinde. Benim eşini aramam neredeyse yok denecek kadar az.. Ayrıca hiç bir zaman mesaj durumu olmadı. Eşi beni cinsel istismar ve şantaj suçundan savcılığa vereceğini söylemekte.. Bunların hiç birisi olmadı. Yani ortada bununla ilgili hiç bir delil yok. Ayrıca kocası gerçek adımı bilmiyor. Bu arada mevcut numarayı kapattırdım artık başka numara kullanıyorum. Ancak hat başkasının adına ait.. Hat sahibi sıkıntı yaşar mı? Savcılığa çağrıldığımızı var sayarsak taraflar yüz yüze getiriliyor mu? Savcılık karşı tarafa adresimi verir mi? Kafam çok karışık.. Yardım ederseniz sevinirim. Teşekkürler..
Cevap: Şantaj ve cinsel istismar suçundan savcılığa şikayet edilme
Eşi direk şikayet etse de sorun olmaz. Savcılık adresi bildirir fakat siz vereceğiniz ifadede bu yukarıda yazdıklarınızı anlatırsanız zaten sorun yaşamazsınız. Olay hat sahibine intikal eder. Ama görüntü itibariyle hat sahibi blöf yapıyor gibi duruyor. Şikayet etse de sizin yaptığınızı ispatlamak zorunda aramaların çoğunu karşı taraf yaptığı için olayı olduğu gibi anlatmanızda fayda var.
Cevabınız için teşekkürler.. Nasıl yani savcılık elin adamına benim evimin adresini mi verecek bu nasıl bir zihniyettir yahu?
1) Sürekli siz karşıyı arasaydınız kişinin sükunetini bozma suçundan dolay suç isnat edilebilirdi, fakat öyle bir durum yok.
2) Eski hat sizin üzerinize yeni hat başkası üzerine ait anladığım kadar ile, o dönem ki hatlar arası karşılıklı konuşmaların -mesajların tarih saat kayıtları (içerik değil) hat açık olsa da kapalı olsa da bakılır. Bu durumda kaldı ki karşıdan size doğru gelen aramalar var.
3) Cinsel taciz ile ilgili mesaj ses kaydı filan yok.
4) Savcılık istemezse yüz yüze karşılaştırma yapmaz. Bu olay içinde olası bir şikayette yüzleştirme yapacağını sanmıyorum. Tahminim takipsizlik verir.
5) Savcılık adama adresinizi vermez. Adam dosyayı incelerken görürse o başka :)