Cevap: Yargıtay temyiz süresi?
1) Temyiz süresi 15 gün, süresinde temyiz edilmiş.
2) Bozma ihtimali tamamen usul kuralların doğru uygulanması dosyadaki delillerin nasıl takdir edildiği ile ilgilidir. Buradan bir şey demek size boş yere umut vermek olur.
Alıntı:
Av. Barış ÇİMENOĞLU rumuzlu üyeden alıntı
1) Temyiz süresi 15 gün, süresinde temyiz edilmiş.
2) Bozma ihtimali tamamen usul kuralların doğru uygulanması dosyadaki delillerin nasıl takdir edildiği ile ilgilidir. Buradan bir şey demek size boş yere umut vermek olur.
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Fakat 1. sorumda yanlış anlaşılma olmuş. ben yargıtayın ne kadar sürede karar vereceğini sormak istemiştim.
Alıntı:
sam122 rumuzlu üyeden alıntı
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Fakat 1. sorumda yanlış anlaşılma olmuş. ben yargıtayın ne kadar sürede karar vereceğini sormak istemiştim.
Allah büyüktür ne zaman çıkacağı belli olmaz :) Fakat minimum 5 ay civarını gözden çıkarın.
Alıntı:
Allah büyüktür ne zaman çıkacağı belli olmaz :) Fakat minimum 5 ay civarını gözden çıkarın.
O kadar uzun sürer mi ya? :( Peki bu süre zarfında icra yoluyla mahkemenin belirlediği nafakayı alabilir miyim?
Tedbir nafakasına yerel mahkemede yargılama sırasında hükmedildi ise sonradan bir herhangi bir durma kararı yoksa alabilirsiniz. Fakat sadece tedbir nafakaları açısından geçerli bu husus.
Alıntı:
Tedbir nafakasına yerel mahkemede yargılama sırasında hükmedildi ise sonradan bir herhangi bir durma kararı yoksa alabilirsiniz. Fakat sadece tedbir nafakaları açısından geçerli bu husus.
Teşekkür ederim yorumlarınız için.
[QUOTE=Av. Barış ÇİMENOĞLU;500709]Tedbir nafakasına yerel mahkemede yargılama sırasında hükmedildi ise sonradan bir herhangi bir durma kararı yoksa alabilirsiniz. Fakat sadece tedbir nafakaları açısından geçerli bu husus.[/QUOTE
Merhaba temyiz de olan bosanma davamdan cevap geldi ve 3 yildir hic mahkeme disinda bir araya gelmememize ragmen ve ayri olmamiza ragmen bosanmak icin gecerli sebep olmadigi cevabi geldi.bu durumda nasil bir yol izlemem gerekiyor?aklimi kacirmam an meselesi.lutfen bir yol soyleyin :(((