Dışarıdan atanan yönetici maaşı
İyi günler ,
Dışarıdan seçilen yönetici maaşı neye göre belirlenir, kat malikleri kurulu arasında belirler diyor, bulunduğum apartman 4 daire ve 3 daire yönetici seçilmesini istiyor , bu 3 daire sahibi arasında akrabalık var, diyelimki tanıdıkları birini çoğunlukla dışarıdan seçtiler, 2000 tl yönetici maaşı bağladık dediler, bunun bir kıstası yokmu?
Cevap: Dışarıdan atanan yönetici maaşı
Sekiz daire ve üzeri yönetim oluşturmak zorunluluğu var.
KMK yönetici kural olarak yönetim planında bununla ilgili ayrı bir düzenleme yok ise kural olarak giderlerin yarısına katılmaz der. fakat yönetici kat maliklerinden uygun bir ücret talep edebilir der. Ama ücretin neye göre belirleneceği konusunda bir madde yok.
Evi satıp kurtulun önerim hala geçerli :)
Maliye Bakanlığının belirlediği, Mali müşavirler ve muhasebeciler ücret tarifesinde Apartman yönetici ücreti mevcut. ( işçisiz, 1 işçi li vs) bu şekilde uyulana bilir..
Alıntı:
baymartı rumuzlu üyeden alıntı
Maliye Bakanlığının belirlediği, Mali müşavirler ve muhasebeciler ücret tarifesinde Apartman yönetici ücreti mevcut. ( işçisiz, 1 işçi li vs) bu şekilde uyulana bilir..
Smmm Oda tarifelerinde böyle bir ücret mevcut değildir. Apartman ve site defterlerinin tutulması ile ilgili asgari ücret tarifesi vardır.
Neye dayanarak söyledi bilmiyorum ama bu sitedeki bir üye defter tutma ücretini, yöneticiye verilecek ücret olarak uygun görmüş.
Yöneticiler sadece defter tutmazlar, adiat toplama,giderleri yapma ödemeler, Apartmanla ilgili pek çok işle ilgilenirler.
Ama tabi bunun bir ölçütü olmalı 4 daireli bir apartman için 2000 tl maaşlı bir yönetici maaşı hakkaniyetli değildir. Ama diğer yandan
100 daireli bir site ile 4 daireli bir sitenin yöneticisine verilecek ücretin aynı olmaması gerekir.
Kanun yapanlar nasıl olsa kat malikleri hakkaniyetli davranırlar kendi ceplerinden çıkacak yüksek meblağ belirlemez diye düşünmüşler ama kendilerine menfaat sağlayacak insanları düşünmemişler.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
KMK yönetici kural olarak yönetim planında bununla ilgili ayrı bir düzenleme yok ise kural olarak giderlerin yarısına katılmaz der. fakat yönetici kat maliklerinden uygun bir ücret talep edebilir der. Ama ücretin neye göre belirleneceği konusunda bir madde yok.
Evi satıp kurtulun önerim hala geçerli :)
Yok Ceceli bende yönetime karsı 30000 tl lik ecrimisil davam var ve %99 kazanacağım, kaçırtmadan kaçmam))) Ayrıca ev çok değerli bi semtte satmaya hiç niyetim yok, yasaların verdiği hakkı kulanmaya devam :D
Alıntı:
lyon rumuzlu üyeden alıntı
Yok Ceceli bende yönetime karsı 30000 tl lik ecrimisil davam var ve %99 kazanacağım, kaçırtmadan kaçmam))) Ayrıca ev çok değerli bi semtte satmaya hiç niyetim yok, yasaların verdiği hakkı kulanmaya devam :D
Neden bu dava ?
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Neden bu dava ?
6 ay önce bu olaylardan dolayı tapuya gittim, plan projesine bakmaya, alt katta bulunan oda merdiven vasıtasıyla benim bulundugum daireye dahil görünüyor, ancak merdiven yapılmayıp bu oda kapıcı dairesi olarak yönetici tarafından kullandırılmış, ihtarname çektik burayı boşaltın diye, boşaltmayız diyorlar, bende elimdeki tapu kayıtları mimari projelerle verdim mahkemeye.(Bu oda ortak alan değil tapumun içindeki bir yer)
Smmm Oda tarifelerinin belirlediği ücretin çok çok üzerinde (2000tl ) gibi ücret karar alınırsa, böyle kararlar oy birliği ile alınmalı. oy birliği ile alınmadı ise BUTLAN dır. Yani yok hükmündedir.
Alıntı:
baymartı rumuzlu üyeden alıntı
Smmm Oda tarifelerinin belirlediği ücretin çok çok üzerinde (2000tl ) gibi ücret karar alınırsa, böyle kararlar oy birliği ile alınmalı. oy birliği ile alınmadı ise BUTLAN dır. Yani yok hükmündedir.
Nereden çıktı bu smmm tarifesi dayanağınız nedir? Siz önce herhangi bir smmm odasının sitesine girin böyle bir ücret varmı bir inceleyin. Neden avukatlık, mühendislik vs diğer odaların ücret tarifesi değilde smmm odasının ücret tarifesi? Neden butlan olsun? Alınan kararlar aksi mahkeme kararı olmadıkça geçerlidir.