29 sene Önce olan olaya Şİmdİ dava aÇilir mi?
Arkadaşlar buraya yeni üye oldum ve bazı sıkıntılarım var
UMARIM YARDIMCI OLABİLİRSİNİZ.
1. BİZ KARADENİZLİ BİR AİLEYİZ YAKLAŞIK 29 SENE ÖNCE ANNEMİN BABASI VEFAT ETTİ.ANNEM 6 KARDEŞ 3 KIZ 3 ERKEK.ANNEMİN KARDEŞLERİNDEN BİRİSİ TAPU KADASTRODA MÜDÜR İDİ.ANNEMİN OKUMASI YAZMASI YOK.29 SENE ÖNCE TAPUDA MÜDÜR OLAN DAYIM, DEDEME HASTANEDEN AKLİ DENGESİ YERİNDEDİR SAĞLIK RAPORU ALIP Kİ O ZAMAN DEDEM 90 YAŞLARINDA İDİ, BÜTÜN FINDIK TARLALARINI 3 ERKEK KARDEŞİN ÜZERİNE YAPTIRMIŞ. KIZLARA DA BAZI EVRAKLAR İMZALATMIŞLAR , Kİ ANNEM VE DİĞER 2 KIZ KARDEŞİNİN DE OKUMA YAZMASI YOK. ANNEM HAYATTA VE 78 YAŞINDA.
2. YAKLAŞIK 8 - 10 SENE ÖNCE ANNEANNEM VEFAT ETTİĞİNDE ANNEM VE DİĞER KIZLARA YİNE DAYIM SAYESİNDE 3 KURUŞ VERİLEREK VE KANDIRILARAK, ANNANEM VEFAT ETTİKTEN SONRA DEĞERLİ YERLERİ KENDİLERİNE, DEĞERSİZ YERLERİ KIZLARA BÖLÜŞTÜREREK ALMIŞLAR, BU DURUMA İTİRAZ EDİP DAVA AÇABİLİRMİYİM?SONUÇ NE OLUR?
SUALİM; ANNEM DAVA AÇSA BU MİRASLARDAN PAY ALABİLİR Mİ?
LÜTFEN YARDIMCI OLURSANIZ İNANIN ÇOK AMA ÇOK SEVİNİRİM.
ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜRLER
Cevap: 29 sene Önce olan olaya Şİmdİ dava aÇilir mi?
Mülkiyet hakkı zaman aşımına uğramaz diye biliyorum.
teşekkür ederim ama biraz daha açıklayıcı bilgi alabilirsem çok sevinirim TŞK.
teşekkür ederim ama biraz daha açıklayıcı bilgi alabilirsem çok sevinirim TŞK.
Anneniz hayattayken sizin dava açma hakkınız yoktur, dayınızın yaptığı işlemlerin hukuken geçerliğini bilemeyiz 29 sene önce gerçekleşmiş bu işlemleri yapan kadastroda müdürse koftiden yapmamıştır kılıfı uydurmuştur diye düşünüyorum ama bir avukata gidip yüz yüze görüşüp konuşmakta fayda var.
teşekkür ederim ama bunu tam olarak nasıl öğrenebilirim.ne gibi sorular sormam lazım anneme veya bu işlemleri yapan kişilere?