Ne kadar nafaka alırım?..
2003 yılında ayrıldığım eşimden 14 yaşında oğlum var..8. sınıfta okuyor ve dershaneye gidiyor.bugüne kadar banka üzerinden belli bir miktar her ay yatırdı.memurum maaş bordrom 2500 konut kredi ödemem 2000 tl o yüzden yatırdığı para yetmemektedir.nafaka davası açmam durumunda ne kadar nafaka alırım geriye dönük almam mümkünmüdür bankaya yatırdığı para dekontları ile verdim diye geriye dönük ödeme yapmama hakkı varmıdır..teşekkür ederim.
Cevap: ne kadar nafaka alırım..
Boşandığınızda nafaka bağlandı ve bu nafaka ödenmedi ise icra takibi başlatabilirsiniz.
Nafaka kararı var ve nafaka ödemelerini eski eşiniz banka üzerinden yaptı ve dekontlardaki bilgilerden ödenene paraların nafaka olduğu anlaşılıyorsa ödeme yapmış sayılır.
Ancak daha önceden bir nafaka ödeme kararı yoksa nafaka davası açtığınız tarihten geçerli olmak üzere nafaka alabilirsiniz.
Ancak sizin maaş bordronuzun 2500 TL ve konut kredisi ödemenizin 2000 TL olması nafakanın arttırılması için bir gerekçe olamaz. Siz ev sahibi olacaksınız diye bütün masraflarınızı 11 yıl önde yolunuzu ayırdığınız eski eşinizin karşılaması beklenemez değil mi ?
Geçmiş olsun..
Karşı taraf ne iş yapıyor aylık geliri ne kadar, çocuğun ortalama aylık masrafı ne kadar oluyor. Bunlar önemli.
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
Boşandığınızda nafaka bağlandı ve bu nafaka ödenmedi ise icra takibi başlatabilirsiniz.
Nafaka kararı var ve nafaka ödemelerini eski eşiniz banka üzerinden yaptı ve dekontlardaki bilgilerden ödenene paraların nafaka olduğu anlaşılıyorsa ödeme yapmış sayılır.
Ancak daha önceden bir nafaka ödeme kararı yoksa nafaka davası açtığınız tarihten geçerli olmak üzere nafaka alabilirsiniz.
Ancak sizin maaş bordronuzun 2500 TL ve konut kredisi ödemenizin 2000 TL olması nafakanın arttırılması için bir gerekçe olamaz. Siz ev sahibi olacaksınız diye bütün masraflarınızı 11 yıl önde yolunuzu ayırdığınız eski eşinizin karşılaması beklenemez değil mi ?
Geçmiş olsun..
Öncelikle cevabınıza teşekkür ederim...Tabiki benim mal sahibi olmamla eski eşimin bütün masraflarımı karşılaması arasında anlamsız bir bağ kurduğum için sormadım bu soruyu kaldı ki benim masraflarımı karşılamayacak evladının masraflarını karşılayacak..Bir hata yapıp ayrıldığımda nafaka davası açmadım o yüzden kendi istediği meblayı yatırıyor buda çocuğumun masraflarını karşılamıyor kanuni yoldan alsam acaba yeterli miktar olurmu diye düşündüğüm için sordum.Zaman ayırıp yanıtladığınız için tekrar teşekkür ederim...
- - - Updated - - -
Alıntı:
Jilet rumuzlu üyeden alıntı
Karşı taraf ne iş yapıyor aylık geliri ne kadar, çocuğun ortalama aylık masrafı ne kadar oluyor. Bunlar önemli.
teşekkür ederim vakit ayırıp yanıtladığınız için..
Bu durumda eşinize karşı iştirak nafakası davası açabilrisiniz, dava dilekçenizde çocuğunuzun masrafları vs. bilgileri yazarsınız. Mahkeme uygun bir nafaka miktarını belirleyecektir. Nafaka davasını açtığınız tarihten olmak üzere nafakayı alırsınız. Dava tarihinden öncesi için geriye dönük bir ödeme sözkonusu değildir.
Geçmiş olsun.
merhaba,
eşim in 8 yaşında bir oğlu var. velayet annede. bizde eşim boşandıktan 1 sene sonra evlendik. bizimde ortak bir çocuğumuz var. eşim ilk evliliğinden olan çocuk için aylık 150.00 TL nafaka ödüyordu. ( ozamanlar eşimin maaşı 600.00 TL imiş.)çocuk ilkokula gidiyor.anne daha önce ailesiyle yaşarken şimdi ayrı evde yaşadığını, aylık maaşının( yaklaşık 900.00 TL)cocuğun okul ve dersane masraflarını, ev giderlerinin karşılamadığını bu yüzden nafaka arttrım talebinde bulunduğu belirten bir yazı aldık. bunun üzerine eşimde 2.evliliğinden bir çocuğunun olduğu, şimdiki maaşının 900 tl olduğu ve dolayısyla nafaka arttırmını kabul etmediğni belirtien cevabi yazı iletti. mahkeme eşimin maaşı için çalıştığı kuruma görevli göndermiş. bu ay sonundada nafaka davasının sonucu belli olacak. bende çalışıyorum ve ortak çocuğumuz henüz 4 yaşında olduğu ve eşimin geliritnden dolayı kreşe/yuvaya veremiyoruz. bu durumda nafakada arttırım sözkonusu olurmu? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
- - - Updated - - -
yeni başlık açamadığım için buradan sorunumu iletmiş oldum.