İnternet üzerinden dolandırıcılık
Internet üzerinde bir sitenin forum bölümünden birisi ile ikinci el bir bilgisayar parçası almak için anlaştım. Normal olarak ben parayı gönderip o da parçayı gönderecekti. Ben parayı o kişinin arkadaşının hesabına EFT ile gönderdim. O kişinin dolandırıcı olduğu ortaya çıktı. Benden başka bir kişi daha tuzağına düşmüş. Sonra benim EFT yaptığım arkadaşının telefon numarasını zor da olsa bir şekilde bulduk ve ona ulaştık. Arkadaşının da durumdan sözde haberi yokmuş. Arkadaşının üzerinden dolandırıcının kendisine ulaştık. Foyasının ortaya çıktığını gören dolandırıcı suçunu itiraf etti ve parayı ödeyeceğini söyledi fakat yalanlarına devam ederek sadece oyaladı. Artık telefonla da ulaşılamıyor Bu dolandırıcı hakkında nasıl hukuki işlem başlatırım. Polis, savcılık, avukat vs. nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Tek amacım dolandırıcının cezasını çekmesi.
Elimde delil olarak EFT dekontu, dolandırıcı ve EFT yaptığım kişilerin cep telefon numaraları, dolandırıcının sadece adı, EFT yaptığım kişinin adı ve soyadı, forum üzerinden aldığım dolandırıcının IP numaraları, msn üzerinde dolandırıcı ile yapılan yazışmalar var. Teşekkürler.
Re: Internet üzerinden dolandırıcılık
benzer olayı gibi benim yaşadıklarımda.Netten TaniŞtiĞim KİŞİ,benden Bellİ Bİr SÜre İÇerİsİnde Borsa Ve Parayi DeĞerlendİrebİleceĞİnİ çok profesyonel anlmda anlatımları ile ikna etti,getİrİsİ 1/7 Falan olacak Dedİ AlacaĞin KaĞitlarin Karini.ekonomİden HerŞeyden Çok Profesyonel Bahsettİ.gÜvendİm Kandim.bende ev Tadİlati İÇİn Krdİ Çekecektİm Onu Çekİp Ona Verdİm. BaŞka Paralarda Çektİm Verdİm. Ben Senİn Yerİne KaĞitlari Aldim DedİĞİ İÇİn. Bu Esnada K.k.danda Şİfremle Çektİ.enson Kapaticam DedİĞİ GÜnden 2 GÜn Önce Yİne Para İstemeye KalkiŞti.bende Bunu Brİ Şeklde Polİse Yakalattim.İfade Verdİk. DolandrdiĞini Kabul Etmİyor Ama Parayi BorÇ AldiĞini ÖdeyeceĞİnİ Kabul Ettİ.Şuan SoruŞturma AŞamasinda .tekrar İfadeye ÇaĞrilacak.savciya Ben Durumu Anlattim Detaylica. Şuan Bu AŞamada.Tel.Çikmiyor Ödemede Yapmyr.50000 Ytl MaĞdurum..güvenmemin bedelini ağır ödüyorum şuan.ne Yapmam Lazim.sizden rica ediyrm. Ben Bu Parayi Bundan Nasil Alabİlrİm. Üzerİne Ne Var Ne Yok Bunu Resmİ Hangİ Kanaldan ÖĞrenebİlİrİm.lÜtfen Yardimlarinizı Beklİyrm.ben Hataliyim GÜvenmekle .ama Gerİ Şuan KeŞke DÖnÜp GÖrebİlseydmmm. KeŞke.
Yorum Rİca Edİyrmmm.lütfen bana yardımcı olun.ayrıca olayın devamıda şöyledir..
çok mağdur durumdayım.danıştığım bir kaç avukat bana alacak davası açmamı söyledi.ancak şuan maddi anlamda çok zor durumdayım bunu yapacak maddi gücüm kalmadı.böyle giderse sağlığımı kaybet üzereyim.tek dua işim kaybetmemek için ayakta kalabilmek.şuan savcılık ona 2.ifade için celp gönderdi.adreslerinde pek bulunmuyor.eğer adreste bulunamazsa ifadeye gelmezse kanunen ne olur. olay kapanırmı.
savcılık belki ceza alacağını duyunca ödeme yapmaya yeltenir dedi.aynı zamanda bu şahıs uyuşturucuda kullanıyormuş ve savcılık kayıtlarında böyle bir durumuda ortaya çıktı. ne olur sizden rica ediyrm. ceza davasından dolayı mahkeme çıkınca bundan para alabilme umudum varmı.şuan bu konuyla ilgili barodan ücretsiz av konusunda yardım alabilirmiyim. sn hukuk yetkilileri sizlerin bilgisine çok ihtiyacım var.yardımlarınızı bekliyrm.şimdiden herşey için saolun.
Her iki olay da ciddi boyuttadır ve bir an önce avukatınıza danışmanız, profesyonel danışma hizmeti almanız gereklidir.
TeŞkk Ederİm. Onun Tekrar İfade Vermesİnİ Beklemem Benİm İÇİn Zaman Kaybi Olabİlİrmİ.ben Ona Bu Konudan Dolayi Ne Kadar SÜrede Dava AÇabİlİrİm. AÇarsam YaklaŞik Bu TÜr Davalar Ne Kadar SÜrer.
ÇÜnkÜ Şuan Ödemelerİmİ BaŞkalarindan AldiĞim BorÇ Parayla Yapiyrm.gerÇekten Zor Durumdayim. O Ndenle Sordum. Tekrar Bİlgnİz İÇİn TeŞekk Ederİm
Yönetim notu: Site kayıt sözleşmesinde okumuş olmanız gerektiği gibi tüm cümleyi büyük harfle yazmayın, Türkçe ve imla kurallarına uygun yazın.
Biz ne kadar sürede sonuçlanacağını bilemeyiz ama çok kısa bir süre içinde sonuçlanacağını tahmin etmiyorum. Bir an önce bir avukattan profesyonel yardım almanızda ve harekete geçmenizde fayda var.
Başak hn merhabalar, yukrdaki konuyla ilgili olarak olayın devamı kısaca şöyle, konum savcı tarafından mahkemeye verildi.Suçlu şahısın aynı zamanda şuan manisa adliyesi tarafından uyuşturucu almak ve satmaktan yakalama emri çıkmış mhkemeden.Bu benim mahkememede gelmez. Bu durumda bu suçu zaman aşımına uğramaz değilmi.Uyşturucudan ne cezası alır. Bana yardımcı olurmusunuz.teşkkler
Re: İnternet üzerinden dolandırıcılık
Şahsın bir başka davadan yargılanması, sizin şikayet hakkınızı ortadan kaldırmaz.
Uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak ülke içinde satan, satışa arz eden, başkalarına veren, "sevk eden," nakleden, depolayan, satın alan, kabul eden, bulunduran kişi, beş yıldan onbeş yıla kadar hapis ve yirmibin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.
Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alan, kabul eden veya bulunduran kişi, bir yıldan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
çok sağolun zaman ayırp yazdığınız için.allah sizden razı olsun..
sn esin hn, sizden ricam vermiş olduğunuz ynt tan sonra beni dolandıran kişiye parayı ödemesi için tel. açıyrm. bak başka suçlarında var benden kurtul öde diyrm. Ne suçum olacak. esrar arabada çıktı. üzerimde değil dedi. yani başkasının adına kaytlı bir araçla seyir ederken kontrol sırasında yakalnıyor.bu mahkemeye gitmemiş ve şuandada çok rahat davranıyor. sizden ricamm bu kişi bu durumdan dolayı ne cezası alır. ne şekilde kanun işler. adli tatilden sonrada beni dolandırdığı için ceza mahkemesinin günü belli olacak. bu kişi benim mahkememede gelmezse yasal ceza nedir.herşey için şimdiden çok sağolunn..
SN Esin hn ynt verebilirseniz çok sevinirimmm..İyi akşamlar..