Cevap: Tazminat Hakkında Yardım.
İşten kendi rızanızla ayrılmış olsanız dahi koşullar yerine gelmişse işe iade söz konusu olabilir. Ancak işe iade davası açabilmeniz için 1 aylık süreyi geçirmemiş olmanız gerekir.
İş akdinizin fesh edildiği tarih üzerinden 1 ay geçemdi ise hemen dava açabilirsiniz.
Öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. İşten ayrılmam 1 ay'ı geçti. İşe İade davasını ilk defa duydum ve detayını inceledikten sonra bu davanın iş akdinin feshinin iptaline ve beni tekrar işe alınması ile sonuçlanacağı yazıyor eğer yanlış anlamadıysam. Fakat ben burada demek istediğim iş yeri zaten 2 sene hakkımı gasp etmiş hem hafta sonu izinsiz çalıştırarak, hem mesai yaptırıp ödeme yapmayarak hem de sigortasız çalıştırarak beni mağdur etmiş. İşe İade davasını zaten açamıyorum ama açmış olsam dahi tazminat yerine işe geri almak için bir dava açılmayacak mı? Bunu değil ben bu yaşattıkları mağduriyetin tazminatını alabilir miyim? onu öğrenmek istiyorum sadece ve bu işe geri dönmek istemiyorum asla.
İşten kendi rızasıyla ayrılan birinin işe iadesinin sözkonusu olabilmesini sağlayabilecek ne tür şartlar olabilir Abdullah bey??
- - - Updated - - -
Alıntı:
sLydLy rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. İşten ayrılmam 1 ay'ı geçti. İşe İade davasını ilk defa duydum ve detayını inceledikten sonra bu davanın iş akdinin feshinin iptaline ve beni tekrar işe alınması ile sonuçlanacağı yazıyor eğer yanlış anlamadıysam. Fakat ben burada demek istediğim iş yeri zaten 2 sene hakkımı gasp etmiş hem hafta sonu izinsiz çalıştırarak, hem mesai yaptırıp ödeme yapmayarak hem de sigortasız çalıştırarak beni mağdur etmiş. İşe İade davasını zaten açamıyorum ama açmış olsam dahi tazminat yerine işe geri almak için bir dava açılmayacak mı? Bunu değil ben bu yaşattıkları mağduriyetin tazminatını alabilir miyim? onu öğrenmek istiyorum sadece ve bu işe geri dönmek istemiyorum asla.
İşten ayrılmak istediğinizi beyan edip , ayrılmışsınız. Ayrılma sebebi olarak ta işverene belirttiğiniz sebepler, kıdem tazminatı almanıza imkan tanıyan sebepler değil.
Ayrılırken, sigortasız çalıştırıldığınızı, fazla çalışma ücretlerinizin hala ödenmediğini belirterek ayrılmış olsaydınız,kıdem tazminatı almaya hak kazanırdınız.