Kimliğimi Ne Zaman Çıkartabilirim?
Merhabalar. Boşanma mahkemem biteli tam 40 gün oldu. Dava sonuclandı ve her iki tarafta boşanmaya razı. Halen nüfus müdürlüğüne 40 gün boyunca yazı gelmemesi normal midir? Ne yapacağımı şaşırdım ve stres sıkıntıdan bunalıma girmek üzereyim. Kimliğimi hızlı bir şekilde değiştirmek için ne yapmam gerekiyor? Avukat bekleyin diyip duruyor. Yazı gelmemiş diyor. Lütfen yardımcı olun, teşekkürler.
Cevap: Kimliğimi Ne Zaman Çıkartabilirim?
Normaldir. Sıkıntı ve strese girecek bir durumda yok. Gerekçeli karar yazıldıktan sonra nüfusa gönderilir. Boşanma ilamı nüfusa geldikten sonra cüzdanınız değişir.
Teşekkür ederim cevabınız için fakat kuzenim 1 haftada kimliğini değiştirdi. Bu işler herkes için farklı mı uygulanıyor? Ben yurt dışına çıkacağım ve kimliğimde "bekar" yazmasını istiyorum. Daha ne kadar beklemem gerekiyor acaba? Bir süresi yok mu bu işin?
Bir süresi yok, ilden ile değişebilir. Karar kesinleşip nüfusa gittikten sonra bir kaç haftaya işleme koyarlar tahminim. Sizin bu 40 gün süresi , tebligatları kalemden almadan kararı posta ile beklemenizden, temyizden yazılı olarak feragat etmeyip süre geçmesini bekleyerek kararı kesinleştirmekten olmuştur. Doğru mudur ?
Alıntı:
Av. Barış ÇİMENOĞLU rumuzlu üyeden alıntı
Bir süresi yok, ilden ile değişebilir. Karar kesinleşip nüfusa gittikten sonra bir kaç haftaya işleme koyarlar tahminim. Sizin bu 40 gün süresi , tebligatları kalemden almadan kararı posta ile beklemenizden, temyizden yazılı olarak feragat etmeyip süre geçmesini bekleyerek kararı kesinleştirmekten olmuştur. Doğru mudur ?
Merhaba Avukat bey, evet aynen dediğiniz gibi olmuştur. Posta bekleme vs! Şuan kararların yazıldığını ve tebligata çıktığını öğrendim. Bu durumda ne yapabilirim? Teşekkürler.
Tebligatın Nüfus müdürlüğüne ulaşmasını bekleyeceksiniz. Nüfusa ara ara gidip kontrol edin. Yapacak başka birşey yok.
Benimde aynı oldu. Hatta ben anlaşmalı boşandım, mahkemeden tebliği aldığım halde epey sürmüştü.
Alıntı:
mertebe rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar. Boşanma mahkemem biteli tam 40 gün oldu. Dava sonuclandı ve her iki tarafta boşanmaya razı. Halen nüfus müdürlüğüne 40 gün boyunca yazı gelmemesi normal midir? Ne yapacağımı şaşırdım ve stres sıkıntıdan bunalıma girmek üzereyim. Kimliğimi hızlı bir şekilde değiştirmek için ne yapmam gerekiyor? Avukat bekleyin diyip duruyor. Yazı gelmemiş diyor. Lütfen yardımcı olun, teşekkürler.
Bu mantıksızlık daha ne kadar devam edecek, bu sorularımıza cevap verecek bir makamın olmayışını anlamak mümkün değil.
Gerekçeli kararın gecikmesini anlamakta güçlük çekiyorum, bu güne kadar sorununuz çözülmüştür inşallah.