-
Teras Açılımı
Merhabalar,
İstanbul Beşiktaş ilçesinde yeni bir ev alacağım, almak istediğim ev tapuda ve belediye de çatı dubleksi olarak gözükmektedir. Binanın ve dairenin projesinde 10m2 civarında bir teras gözükmekte. Belediyeye gittiğimde kendileri açısından teras açılması konusunda her hangi bir sıkıntı olmadığını belirttiler. Ancak evin şu anki sahipleri daha önce bina yöneticisi ve aynı zamanda binanın mimarı olan bey ile görüşmüşler ancak kişi yapılmasına izin vermemiş. Duyduğuma göre var olan bir kanuna göre binanın mimarı eserimin görüntüsünü bozar diye bir dilekçe verip mahkeme aracılığı ile dava açabiliyormuş. Yaptığım araştırmalarda bu konu ile alakalı olarak açılmış ve sonuçlanmış bir objeye rastlamadım yani emsali yok. Yapılacak teras binanın görüntüsünü bozan bir görüntüsü olmayacak ve bu teras gizli teras olacaktır yani dışarıdan bakıldığı zaman gözükmeyecektir. Şimdi öğrenmek istediğim bina planında gözüken bu terası bu evi aldıktan sonra ya da satışı yapılmadan satıcıya yaptırıp kullansam ne eksik ne fazla projede yazdığı kadarı ile benim akıbetim ne olabilir. Konu hakkında bilgisi ya da fikri olan arkadaşların beni aydınlatması ve bilgi paylaşımda bulunmalarını rica ederim.
Saygılarımla Bora DANİŞ.
-
Cevap: Teras Açılımı
Teras yapının imar projesinde varsa, evinizin içinde olduğundan yapmanızda herhangi bir yasal engel görünmüyor. Mimari projede olmasaydı veya o alan binanın ortak malı olsaydı yapamazdınız.
-
Cevap: Teras Açılımı
Merhabalar ,
İlgilendiğiniz ve cevapladığınız için teşekkür ederim. Yukarıda bahsettiğim kanun ile ilgili bir bilginiz var mıdır peki ?
İyi Günler...