Devri alınmayan araba cezaları ve arabanın parçalanması
Merhabalar konuyu yanliŞ yere aÇmiŞ olabİlİrİm affiniza
2012 senesİnde galerİcİ İle aracimi baŞka bİr araÇla takas ettİm aldiĞim aracin satiŞini aldim fakat verdİĞİm aracin satiŞini defalarca uyarilarima raĞmen satiŞini almayip defalarca el deĞİŞİp bu zaman İÇerİsİnde ÇeŞİtlİ ceza ve vergİ borÇlari adima gelmİŞ olup araci araŞtirdiĞimda aracin muhtemelen yakindakİ İlÇede sanayİ İÇerİsİnde tamİrcİlerİn parÇalamiŞ olduĞunun duyumunu aldim savciliĞa dİlekÇe verdİĞİmde takİpsİzlİk karari aldim bu adalet mİdİr? Elİm kolum baĞli hİÇ bİr Şey yapamiyorum gÜn geÇtİkÇe borÇlar faİze bİnmekte
benİm bu durumda ne yapmam lazimdir ne gİbİ bİr yol İzlersem borÇlardan kurtulur araci trafİkten Çekebİlİrİm ??
Şİmdİden teŞekkÜrler İyİ ÇaliŞmalar dİlerİm.
Cevap: Araba parÇalanmasi hakkinda acİl yardim...
Araç satımı kanunlar çerçevesinde şu şekilde yapılır;
Notere gidilir işlemler başlatılır, iş imza aşamasına gelince noter sual eder; alış verişiniz tamam mı, tamam derse imza atılır, bir taraf parayı diğer taraf yasal olarak kendi üzerine aldığı aracı alır gider.Siz takas yapacaksanız karşı tarafa; işlemlere aynı anda başlatalım imzaya aynı anda çıksın ona göre imza atalım aynı anda sizinkini ben benimkini siz almış olun demeliydiniz.
Siz kanunen kendinizi garantiye almayıp işi onlara bırakır ve iş onların insiyatifine geçince(bir de bu kişiler galerici) ben söyledim yapmadılar derseniz, hukukta derdinize derman olacak yer olan savcılıktan takipsizlik(ortada hukuku ilgilendiren bir şey veya suç yok bak işine kağıdı) alırsınız.Ayrıca araç benim üzerime ama sattım gibi bir şey olsaydı bu memlekette, noterlere gerek kalmazdı.Araç hala size ait ve haliyle vergisi muayenesi ve cezalarından mesulsunüz.Yakın zamanda faizli borçlarla ve icralarla karşılaşmanız ihtimal dahilinde.Bundan sonra bu konularda daha hassas olmanızı ve bu konuyu okuyan tüm arkadaşlara ilerde başına gelmesi durumunda bir fikir vermesi adına uyarıda bulunmuş olalım.En az zararla kurtulmak için avukat desteği seçenekler arasında olabilir.Geçmiş olsun.
Cevap: Araba parÇalanmasi hakkinda acİl yardim...
peki parçalama hususunda neler yapabilirim ?