Üvey kardeşimin borçları yüzünden icra tebligatı geldi
Üvey annem ve öz babam vefat etti. Nüfusta anne kısmımda üvey annemin ismi baba kısmında ise öz babamın ismi bulunmakta.
Üvey annem ve babam nikahsız, nikahsız eşinin (nüfusumda kayıtlı olan üvey annemin) önceki evliliğinden 4 çocuğu var.
Borçlanan üvey kardeşlerimden biri yüzünden evime icra geldi.
Banka parama ve eşyalarıma el koyar mı ?
Kan bağımız bulunmamaktadır.
:(
Cevap: üvey kardeşimin borçları yüzünden icra tebligatı geldi
Üvey Kardeşiniz Sizinlemi İkamet Ediyor
Hayır Mustafa Bey aynı şehirde değiliz.Öz oğlu tarafından kendisi hayattayken adına çekilen kredi borcu
vefatından sonra ilamsız takipte ödeme emri olarak bana geri döndü.
Bundan sonra üvey kardeşlerimin kendi adlarına çekecekleri kredilerin
bedelini ödememek için 3 aylık süresi olan reddi miras hakk ımdan da faydalanamayacağım için
nasıl bir süreç izleyeceğimi bilmiyorum. Herhangi bir borç durumuyla karşılaşmam mümkün müdür ?
Kredi kimin adına çekilmiş? Nufusta anneniz olarak görülen kişi adına mı, oğlu adına mı?
Ödeme emrinde mirasçı olarak göründüğüm için üvey annem adına çekilen bir kredi sanırım .
Borcun sebebi ; 1 adet asıl alacak xx bankasından tahsis edilmiş kredi kartı, noter ihtarnamesi, kredi sözleşmesi banka kayıtları.
borçlunun kanuni temsilcisi olarak görünüyorum.
Alıntı:
gmninor rumuzlu üyeden alıntı
Ödeme emrinde mirasçı olarak göründüğüm için üvey annem adına çekilen bir kredi sanırım .
Borcun sebebi ; 1 adet asıl alacak xx bankasından tahsis edilmiş kredi kartı, noter ihtarnamesi, kredi sözleşmesi banka kayıtları.
borçlunun kanuni temsilcisi olarak görünüyorum.
o zaman üvey kardeşinizin borcu değil, vefat eden annenizin borcu oluyor .
Bu durumda da yasal mirasçısı olduğunuzdan doğal olarak, borçlulardan biri de siz oluyorsunuz.
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Peki bundan sonra herhangi bir borç durumuyla karşı karşıya kalmamak için reddi miras yapmam mümkün müdür ? Üvey annem ve üvey kardeşlerimle ilgili herhangi bir borçlanmaya maruz kalmamak için ne yapmalıyım ?
Benim de buna benzer bir sorunum var şöyle ki:
1-Oğlum nufus ta kaydı benim adresimde ancak antalya da oturuyor ve çalışıyor.Kredi kartı ödeme sıkıntısı çekiyor bildirim ve icra takibatı benim adresime geliyor.Bunları teslim almamamı gerekiyor bana rücü edebilirler mi? oturduğu evde elektrik ve su ev sahibi üzerine kayıtını da oraya alamıyor.
2-Oğlumu nüfustan çıkarmak sorunumu çözer mi bunun için nasıl bir işlem yapmam lazım.
Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama sizi yorduğum için özür dilerim.
Oğlunuzu nufustan çıkarmak diye bir şey yok.
Oğlunuzun kayıtlı ikamet adresine gönderilen bildirimler tarafınızdan teslim alınmasa bile muhtara bırakılır, muhtara bırakılmış bu bildirimler de kendisine yapılmış gibi kabul edilir.
Kayıtlı ikamet adresinde bulunan eşyaların oğlunuza ait olduğu kabuluyle haczi mümkün kılınan ev eşyası haczedilebilir. Faturası ile size ait olduğunu kanıtlayabildiğiniz eşyanın haczini kaldırmanız mümkün olur.
Cevabınız için teşekkür ederim.Evlatlıktan çıkarmak için hangi mahkemeye ne davası mı açmam gerekir ,