Çöp sorunun çözülmemesi sağlık problemi.
Değerli Arkadaşlar ,
Bizler zeytinburnunda zemin katta oturuyoruz. Bölgede çevre sürekli atıklarını bizim kapımızın önüne bırakıyor. Durumu belediye başkanlığına ilettik onlar bize bölgeye konteynır koyulmasının uygun olmadığını söyler bu nedenle çöp toplama sistemi olduğunu çöpler her akşam herkes 17:00 den sonra kapılarının önüne bırakılarak 17:00 den sonra toplandığını belırtıyor.
Bızler beledıyey durum hakkında çöp toplama sıstemı var ama herkes çöpunu kendı kapısının onune bırakmıyor herkes copu bızım kapımızın onune bıraktıgından dolayı burada çöp yığını oluşuyor buda bizim sağlığımıza zarar veriyor. Belediye geliyor diyor ki kontrol ettik bölgeyi temizledik vs vs diyor ama bakarsak aslına benim sorumun cevabı bu degıl.
Basbakanlıgı ve cumhur baskanlıgına ılettım onlarda bana beledıyenın verdıgı cevapları donuyorlar ıyı de ben dıyorum kı beledıye yanlıs yapıyor soruyu carptırıyor benım sorunum bu cevaplar ıcersınde degıl saglıgımızdan kaygı duyuyoruz bu durum hakkında ne tur hukukı hak aranabılır nereye basvurulabılır allah rızası ıcın yardım edın
Cevap: Çöp sorunun çözülmemesi sağlık problemi.
Bir güvenlik kamerası koyun kapının önüne. Kaydetsin. Götürüp dilekçe ile verin belediyeye. Özellikle imardan sorumlu müdüre verin. Olmadı Kaymakamlık ve Polise de şikayet edin.
(Zeytinburnu belediyesi hakkındaki şikayetleri görmeye alıştım.)
Çok teşekkür ederim cevabınız insanları küçümsemek haddime değil ama burada oturan insanların %90 nı samimi söylüyorum. Medeniyetten payını almamış kamera koymak için zamanında bir girişimim olmuştu kabloları kesmişlerdi mobesa kameraları koydurmak için başvuru sağladım onada bir yanıt alamadım olmazsa bir şekilde kamera şart oldu nefes alamaz olduk iyilikle konustum yeri geldi kavga ettim dövdüm dayak yedim anlayan yok kul hakkından haberdar olmayan insanlar
Hocam önerilerinle güzel yollar katettim teşekkür ederim durum farklı bir hal aldı bu insanlar resmen azdı kavga dövüş kar etmez oldu Ramazan ramazan çöp kokusundan ilah ettik allah korkusu yok bu insanlarda
Çöp sorunumu çözebilmem için farklı hukuki başvuru yolları var mı ?
Dava etmek istersem hangi kanun maddesi gereğince dava etmeliyim nelere dikkat etmeliyim. Bu konularda tecrübeli biri olduğunuz için yardımınıza ihtiyacım var şimdiden teşekkürler saygılar