İstifa ediyorum ama çıkışını yapmıyorum dedi
Merhabalar,
2013 Temmuz ayının ortasında bir işletmeye çalışan olarak başladım. Ekim ayında sigortam yapıldı. Ocak 2013 tarihinde ise istifa etmek istedim ama işverenim sigorta çıkışını yapmayacağım dedi ve 2 hafta burada çalışmak zorundasın dedi. Benim de şartları daha iyi bir işletmeye hemen başlamam gerekiyor.
Bende 2 haftalık ihbar süresini işletmeye ödemeyi kabul ettim ama hala burada çalışmak zorundasın diyor.
Sizlerden öğrenmek istediğim şeyler;
1) Sigorta çıkışım ne zaman yapılır?
2) Zorla çalıştırma var mıdır?
3) Benden bu 2 haftalık ücret dışında talep edebileceği ek ödemeler var mıdır?
4) O işletmede sigorta çıkışım yapılmasa dahi şartları daha iyi bir işletmede girişim yapılabir mi?
5) İşleri yokuşa sürerse beni sigortasız çalıştırdığını hukuki boyuta taşıyabilir miyim ?
Cevap: İstifa ediyorum ama çıkışını yapmıyorum dedi
İhbar tazminatı ödemeyi kabul ettiğinize göre 2 hafta daha çalışmaya zorlanamazsınız.
Birden fazla işyerinde sigortalı gözükmenizde sakınca yok. Çıkışınızı yapmasın sizin yararınıza.
Ama ben çıkışınızı yapacağını düşünüyorum sizi zorlamak için bu şekilde söylemiş olabilir.
Alıntı:
illegal rumuzlu üyeden alıntı
İhbar tazminatı ödemeyi kabul ettiğinize göre 2 hafta daha çalışmaya zorlanamazsınız.
İhbar süresine ait ücreti peşin ödeyerek sözleşmeyi feshetme hakkı sadece işverene tanınmış bir haktır.