Kredi kartı yapılandırma ödeyemedim ve icra süresi hak.
borcumu taksitlendirme yaptırdım fakat ödeyemedim yaklaşık 4-5 aydır.garanti bankası icra takibi var en ptt den kağıt geldi ihtarname olarak. ve ptt haciz, icra kağıdı yollamış. icra gelen evde kaydım yok orda kalmıyorum sadece kart ekstresi oraya gidiyor. tekrar yapılandırma yapabilme imkanım var mı ? yada nasıl bir izlemem gerekir ? ayrıca öğrenciyim ödemezsem eğer nasıl gelişir süreç. ?
Cevap: Kredi kartı yapılandırma ödeyemedim ve icra süresi hak.
İcradan yazı gelmişse, iş bankanın avukatına intikal etmiştir.
Yapılandırma konusunda her bankanın politikası ayrı olduğu için bunu ilgili bankanın avukatı ile görüşmelisiniz.
Ödemesseniz; hakkınızda haciz işlemlerine başlanır. Varsa gayrimenkul, araç, banka hesaplarınıza haciz konulabilir.
öncelikle ilginiz için çok teşekkürler,
öğrenciyim üzerime herhangi bir kayıtlı mal varlığım bulunmamaktadır. yarın tekrar yapılandırma için görüşeceğim umarım olumlu bir sonuç çıkartmış olurum.
benimde benzer bir sıkıntım var ve tatmin edici bir bilgi bulamadım konularda
benim kredi kartı borcum var tam olarak tarih bilmiyorum ama 3 aydır ihtar alıyorum zaten onun öncesinde
senenin içinde 3 defa askeri tutarını ödediğim için problem yaşıyorum baka ile
2400 TL lik bir borcun icra takibi başlatılacakmış
benim sizden öğrenmek istediğim ailemin evinde yaşıyorum ev ve diğer her şey anne ve babamın onların mülk ve mallarına herhangi bir işlem yapılabilir mi ? nede olsa borç benim borcum böle bir durumla ilk defa karşılaştığım için ve çevremde de kimse böyle bir dertten müzdarip olmadığı için bir bilgim yok bilginize ihtiyacım var şindi den teşekkür ederim
İcra dosyasından bir kere tebligat yapıldıktan sonra hacze gitmek için tebligat yapılmasına gerek yoktur. Tebligattan sonra dosya kesinleşince alacaklı vekilinin gösterdiği herhangi bir adrese hacze gidilebilir, mernis sisteminde bu adresin kayıtlı olması borçlunun orada oturduğu yönünde bir karine de doğurur ancak mernis de kayıtlı bir adres olması da şart değil hacze gitmek için. Alacaklı taraf orada oturduğunuzu iddia eder ve memur da ikna olursa ve alacaklı vekili haciz aşamasında sorumluluğu alırsa icra memuru ailenizin evinde haciz yapılabilir.
İcra ve İflas Kanuna görede müşterek konutunuzda para , kıymetli evrak , altın, gümüş, değerli taş, antika veya süs eşyası gibi kıymetli şeyler hariç olmak üzere, borçlu ve ayn ı çatı altında yaşayan aile bireyleri için lüzumlu eşya haczedilemez.
Ayn ı amaçla kullanılan eşyanın birden fazla olması durumunda bunlardan biri, haczedilebilir.
slmlar
işbankası kredi kartımı 2 kez yapılandırdım.1. yapılandırmam 2 aylık gecikme sonrası tarafıma hiçbir bilgi verilmeden bozuldu.2. yapılandırmamı 12 taksit yaptırdım.8 taksidini zamanında ödedim.9 taksidi 2 ay geciktirdim.3. ay dolmadan 3 taksidi birden yatırdım ama ertesi gün tarafıma icra memurluğundan haciz geldi.tarafıma herhangi bir ihbar yapılmadan icra memurunun gelmesi normal mi diye bir soru soracağım.bu konuyla ilgili yargıtay kararı varsa paylaşabilirmisiniz lütfen.(not tarafıma ne icra müdürlüğünden ne de bankadan borcuma ve geciktiğine dair hiçbir uyarı ve tebligat gelmedi)saygılarımla.