Maaşımı düşürdüler,ayrıldım,son maaşımı alamadım.
Merhabalar. İş yerimde tam 3 ay çalıştım. İlk iki ay anlaştığım oranda 1,500 TL maaş havale ile aldım. Maaşımı 1,100 TL ye düşürerek ister çalış ister çalışma dediler. Zamandan kazanmak,işsiz kalmamak, başka işler bakmak için kabul ettim. Ayrıca bu iş için şehir değiştirdiğimden bir sürü masrafım oldu. Tam 3.ay dolduğu gün bu para yetmediğinden ayrılmak zorunda kaldım. Ortak olan iki patrondan biri hukuki açıdan uygun olan ayrılma yazısı (istifa) istedi. Alacağım olan 1,100 TL yi de belirterek kendilerine verdim. Kendim için de yazdığım nüshayı imzalamadılar. Bende ne olur ne olmaz diyerek firmanın kaşesini vurdum, firma mail adresinden bu nüshayı taratarak kendime mail attım. Firmadaki 3 çalışan arkadaşım, ve de sahipleri oldukları diğer şirkette çalışan nişanlım olaylara şahittir. Bu parayı alamazsam hukuki yönden neler yapabilirim. Yardımcı olacak saygı değer arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Cevap: Maaşımı düşürdüler,ayrıldım,son maaşımı alamadım.
Sözleşme var mı? Tanıklar, fesihnamedeki fesih tarihi ve imzalarken üzerine alacağınız olduğunu şerh düşmeniz, önceki 2 ayı banka havalesi ile alıp 3. ayın alınmaması gibi hususlar değerlendirilip iş mahkemesinde alacak davası açabilirsiniz.
Sözleşme yok Barış Bey. Evet dediğiniz gibi; ilk 2 ay havale ile aldım. 3.ay zaten yok... Alamazsam eğer dava için bir sürem var mı ?
Ücret alacakları 5 yıllık zamanaşımına tabidir.
Bu da muaccel olma tarihinden başlar.
Sözleşmenizin olmaması çokta önemli değil, açacağınız dava da tanıklarla da bu durumu ispat edebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim. Akılıma takılan tek şey arkadaşların tanıklık etmek istemeyebileceği durumu. Sonuçta aynı işyerindeler...