Paypal hesabını çaldıran mı sorumlu dolandırılan mı?
Merhabalar. Başımdan geçen olayı kısaca anlatırsam neler döndüğünü anlayabilirsiniz.
Paypal üzerinden alış veriş yapıyorum. Daha doğrusu komisyonculuk gibi bir şey. Paypal'daki paranızı 21 günden önce çekemediğiniz için benim hesabıma gönderiyorsunuz, ben de belirli bir kesinti ile banka hesabınıza havale ediyorum.
Bir arkadaş bugün mesaj attı, hesabından bilgisi dahilinde olmadan bana para gönderilmiş 275 lira. İşlemi yaptığım arkadaşa (dolandırıcıya) sanal ürün (ukash) sattım ve kodu elimde. Muhtemelen çoktan harcamıştır. Bu hesabım sahibi kendi hesabının güvenliğinden sorumlu değil mi? Savcılığa gideceğini belirtti. Ben de savcılığa gitmesini önerdim çünkü esas mağdur burada benim. Sorumsuzluk yapıp hesap güvenliğini sağlayamıyor ve onun hesabı üzerinden ben dolandırılıyorum.
Arkadaş paypal'a itiraz etti muhtemelen 275 lirasını geri alacak. Ben de satış yaptığım 250 lira zarara gireceğim. Burada bir dava durumunda hakimin kararı ne olur? Bununla alakalı kanun maddeleri var mıdır?
İyi günler.
Cevap: Paypal hesabını çaldıran mı sorumlu dolandırılan mı?
benim sıkıntım ukash değil. sonuçta yasal veya değil bir ürün dolaştı ortada. ki ukash'ı satan arkadaşlar da güvenilir. vergisini verir vermez beni ilgilendirmiyor.
ürünü ne amaçla sattığın ortada,karşı taraf kumarhane dökümünüde verince yapacağın bişey var mı?
hocam ben ne anlatıyorum siz ne anlatıyorsunuz. ukash'ı nerede kullandığı beni bağlamaz. zaten ukash satıcısı da değilim. zaten ukashı alan kişi dolandırıcı olan kişi.