-
Yazılım iadesi
Arkadaşlar merhaba
Onay verilmiş kurdurulmuş çoğaltılabilir açık kaynak kodlu web tasarım ( web sitesi ) iade edilebilir mi? İnternetten yaptırılmış siteyi iade yapabilir miyim?Sorgusuz sualsiz olarak.
Not: internet sitelerinde ki iade sözleşmesinde iade yapılamaz uyarıları mevcut
-
Cevap: Yazılım iadesi
Web sitesinin yapılması bence hizmet niteliğindedir. Bir ayıp mevcutsa aşağıdaki madde geçerli olacaktır.
Bilgilendirme:
Ayıplı Hizmet
Madde 4/A- (Ek: 6/3/2003-4822/5 md.)
Sağlayıcı tarafından bildirilen reklam ve ilânlarında veya standardında veya teknik kuralında tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da yararlanma amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren hizmetler, ayıplı hizmet olarak kabul edilir.
Tüketici, hizmetin ifa edildiği tarihten itibaren otuz gün içerisinde bu ayıbı sağlayıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, sözleşmeden dönme, hizmetin yeniden görülmesi veya ayıp oranında bedel indirimi haklarına sahiptir. Tüketicinin sözleşmeyi sona erdirmesi, durumun gereği olarak haklı görülemiyorsa, bedelden indirim ile yetinilir. Tüketici, bu seçimlik haklarından biri ile birlikte 4 üncü maddede belirtilen şartlar çerçevesinde tazminat da isteyebilir. Sağlayıcı, tüketicinin seçtiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.
Sağlayıcı, bayi, acente ve 10 uncu maddenin beşinci fıkrasına göre kredi veren, ayıplı hizmetten ve ayıplı hizmetin neden olduğu her türlü zarardan ve tüketicinin bu maddede yer alan seçimlik haklarından dolayı müteselsilen sorumludur. Sunulan hizmetin ayıplı olduğunun bilinmemesi bu sorumluluğu ortadan kaldırmaz. Daha uzun bir süre için garanti verilmemiş ise, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa bile ayıplı hizmetten dolayı yapılacak talepler hizmetin ifasından itibaren iki yıllık zamanaşımına tabidir. Ayıplı hizmetin neden olduğu her türlü zararlardan dolayı yapılacak talepler ise üç yıllık zamanaşımına tabidir. Ancak, sunulan hizmetin ayıbı, tüketiciden sağlayıcının ağır kusuru veya hile ile gizlenmişse zamanaşımı süresinden yararlanılamaz.
Ayıplı hizmetin neden olduğu zararlardan sorumluluğa ilişkin hükümler dışında, ayıplı olduğu bilinerek
edinilen hizmetler hakkında yukarıdaki hükümler uygulanmaz. Bu hükümler, hizmet sağlamaya ilişkin her türlü tüketici işleminde de uygulanır.
-
ayıplı değil alo 175 mesafeli satışlarda iade hakkı olduğunu söylüyor 7 gün içerisinde cayma hakkı varmış
-
Olayı tüm datayları ile anlatırsanız, daha fazla yardımcı olabiliriz.
-
Kapıdan satış bile olsa, mesafeli satış da olsa iade hakkı olmadığını düşünüyorum. Çünkü bu iadenin istisnaları var. Tüketici kanununda kapıdan satış iade istisnalarını bir irdeleyin.
-
kapıdan satış değil banka havalesi ile tasarımı aldım kurdular açık kaynak kodlu şekilde verdiler 4. gün bende kullanmaktan vazgeçtim iade ediyorum olumsuz bir durum yok yani işime yaramayacağını düşünüyorum. Ama sitelerinde iade sözleşmesinde web tasarım alan adı gibi bazı hizmetlerin iadesi kesinlikle yapılmadığı yazılmış yani ayıplı vs değil keyfi iade
-
Yukarıda da belirttiğim gibi, iade hakkınız olmadığını düşünüyorum.
-
Sayın senoleker'e katılıyorum. Anlattığınız duruma göre keyfi iade yapamayacağınız görüşündeyim.