Kredi Kartı ve İyi Niyet İstismarı
Sigorta işi ile uğraşan bir arkadaşıma arada işyerine gidip yardımcı oluyordum, benim poliçelerimide yaptığı için KK numaralarımı biliyordu, birgün ekstrede bana ait olmayan sigorta ödemeleri gördüm, kendisine durumu sorduğumda borcun kendi borcu olduğunu, bazı müşterin KK kullanmadığını, müşteriyi kaçırmamak için kendi KK ile ödeme yapıp vadesi geldiğinde müşteriden nakit tahsilat yaptığını ancak kendi KK limitlerininde dolduğunu o yüzden benim KK kullandığını en kısa sürede tüm borcu kapatacağını söyledi. Bu durum birkaç kez daha oldu. Arkadaşıma güvendiğim için ayrıca Sigorta acentesinin statik ip si olduğu için ve ödenen poliçelerin benle hiçbir alakası olmadığı için, içim rahattı ve ses çıkarmadım .., Ancak aradan 3-4 ay geçmesine rağmen (ben çoğu borcu ödedim ve halen taksitlerini ödüyorum) arkadaşım bana hiç ödeme yapmadı, ne zaman istesem çok sıkışık olduğunu bir müddet sonra ödeyeceğini söyleyip oyalıyor. İnternetten biraz araştırma yaptım bu ödemelere hemen itiraz etmediğim için yasal olarak bir şey talep edemeyeceğim türü bazı yazılar okudum ve şimdi içime bir şüphe ve korku düştü.. Siz sayın hukukçulardan bir görüş alabilirmiyim?.. Bu ödemelere itiraz hakkım ne zamana kadar var ? itiraz etmem durumunda işlemler benle alakalı olmadığı için (sigorta poliçesi ödemesi) ve ödemenin yapıldığı statik ip belli olduğu için kişiyi dava etsem kazanabilirimiyim?
Teşekkürler
Cevap: Kredi Kartı ve İyi Niyet İstismarı
daha önce https://www.hukuki.net/showthread.php...ht=#post498718 de açtığım konuyla bu konu aynı kişiyi hakkında, orada elimdeki belgeye istinaden icra takibi başlatabileceğimi öğrendim, ilgiliye borcu ödemesi için son bir süre verdim, bu süre içinde ödemezse icra takibini başlattıracağım ancak yukarda diğer alacağım için elimde KK ekstrelerinden başka bir şey yok... Bu konuda görüş bildirirseniz ona göre bir yol izlemek istiyorum, keza ilk topikdeki borca karşılık icra işlemi başlatırsam yukarda KK larından yaptığı işlemlerin parasını vermeyeceğinden eminim.. O da konuşmamızda aba altından sopa gösterip icra takibi başlatırsam benimde bu işden zararlı çıkacağımı belirtti.
sonrakiler içinde ilamsız takip yap itiraz etmezse sorun yok.
ederse itirazın iptali için dava açman ve borcun ona ait olduğunu ispatlaman gerekecek
cevap için teşekkürler, itiraz durumunda, KK ekstresinin tek başına ispat için yeterli olmadığını çok kez okudum ama işlemin yapıldığı ip numarası sabitken ve işlem benle alakalı olmayan araçların trafik sigorta ödemesi ve benle alakalı olmayan evlerin dask ödemeleri için sigorta acentesinden yapıldığından bunlar ispat için yeterli olabilirmi ?
eldeki delilleriniz biraz zayıf
durum biraz da hakimin takdirinde
onu inandırmanız gerek