Taksitlendirilen kredi kartına işlenen faiz
merhaba,
özel bir bankanın kredi kartına olan bocumdan dolayı avukatlık oldum.
avukatla görüştüğümüzde borcu nakit öderse 6 bin küsür lira ödememiz gerektiğini söylemişti
fakat taksitlendirme yaparsak 8180.00 TL masraflar ve faizle birlikte ödememiz gerektiğini belirtti
aylık 500 TL şeklinde ödeme yapmayı kabul ettim 5 aydır da aksatmadan ödemelerimi yapıyorum.
fakat son 3 aydır avukat her ay arayıp dosyayı ne zaman kapatacağımı söylüyor bende aylık ödeme olarak anlaştığımızı bu şekilde de devam edeceğimi belirtiyorum.
bugün yine aynı konu için aradı 6425 tl olduğunu belirtti.
8180-2500 = 5680 tl borcum olması gerekiyor. bunu belirttiğimde bu sürede olan faiz eklendiğini söyledi kendileri. avukata göre şuan kalan borcum 6425 tl.
tamamını ödemek istersem ne kadar öderim dedim indirim yapamayacağını belirtti fakat 2600 TL ana parayı ödersem bankayla görüşüp bi miktar indiriim yaptırabileceğini fakat bankayla da görüşürse borcun 1 hafta içinde ödenmesinin şart olduğunu belirtti.
bende eğer banka 50-100 tl indirim yapacaksa bunun ne anlam taşdığını belirttim cevap alamadım.
Arkadaşlar ben borcumu şahıstan borç alıp kapatmak istiyorum yeter ki yakamdan düşsün diye
yalnız bana mantıklı gelmeyen bir kaç nokta var.
taksitlendirilmiş bir borca faiz hala işlermi?
benim bildiğim önce faizi alırlar ana parayı geriye atarlar bizde tam tersi olmuş gibi duruyor.
birde benim kredi kartı borcum şuan avukatta bankayla görüşmesinin anlamı nedir sonuçta avukat bankadan borcu almış gerekli işlemleri yürütüyor.
varsayalım ki bankaya borcumu ödeyeceğimi indirim yapmalarını istediğimi bildirdi. bu durumda 1 hafta içinde borcumu ödemek gibi bir zorunluluğum var mı?
Saygılarımla
Cevap: Taksitlendirilen kredi kartına işlenen faiz
Malesef sözleşme de bir anlaşmazlık olmuş sizin ödemediğiniz her tutar icra dairesinde kurumun belirlediği miktar kadar faiz işler ben borcumu taksit yaptım faiz durdu diye bir durum söz konusu değildir.
Cevap: Taksitlendirilen kredi kartına işlenen faiz
Maalesef faiz işliyor yalnız son yatıracağın bakiyeye işlemeyebiliyor Allah yardımcın olsun tez zamanda kurtulursun inşallah